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www.youtube.com/watch?v=7KU9AfLTsX0
애호박전(AEHOBAK JEON)
요즘은 애호박이 제철이라 워낙 달고 맛있어요. 저희는 애호박전에 보리새우를 넣어 바삭함을 살리고, 청양고추도 넣어 맛있게 먹었답니다
재료
애호박 1개, 양파(소) 1개, 튀김가루 1 & 1/4컵, 밀가루 1/2컵, 물 1 & 1/4컵, 멸치액젓 1Tbs, 보리새우 1컵, 홍고추 1개, 청고추 1개
만들기
1. 애호박을 굵지 않게 채를 썰어주세요.
2. 양파를 얇게 채를 썰어주세요.
3. 고추를 얇게 채를 썰어주세요.
4. 야채썬것, 밀가루, 튀김가루, 물을 넣고 섞어주세요.
5. 보리새우와 멸치액젓을 넣고 고루 섞어주세요.
6. 달구어진 팬에 기름을 넉넉히 두르고 반죽을 고루 펴주세요.
7. 중/약불로 줄이고 앞 뒤를 노릇하고 바삭하게 부쳐주세요.
[English Recipe]
These days, Green pumpkin is in season, so it's so sweet and delicious. We added barley shrimp to the Green pumpkin jeon to make it crispy and cheongyang red pepper to make it delicious.
Ingredient
1 green pumpkin, 1 Onion, 1 & Quater cup of frying powder, Half cup of flour, 1 & Quater cup of water, 1Tbs of myeolchi aekjeot, 1 Cup of small shrimp, 1 Red pepper, 1 Green pepper
Recipe
1. Slice green pumpkin thinly.
2. Slice the onions thinly.
3. Slice the peppers thinly.
4. Add vegetables, flour, frying powder, and water and mix.
5. Add barley shrimp and salted anchovies and mix evenly.
6. Grease a heated pan with plenty of oil and spread the dough evenly.
7. Reduce the heat to medium low and cook the front and back until golden brown and crispy.
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