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가지무침(Seasoned eggplant) 만들기
요즘은 또 가지철이라 가지가 맛있는 것 같아요. 저도 가지를 좋아하는 편이라, 가지로 종종 여러 요리들을 해먹는데 그중에서도 가지무침은 쉽고, 밥반찬으로 좋아 자주 해먹는 편입니다.
재료
가지 3개, 맛간장(집간장)1 & 1/2Tbs, 멸치액젓 1/2Tbs, 진간장 2/3Tbs, 설탕 1/3Tbs, 다진마늘 1큰술, 다진파 2Tbs, 고춧가루 1/2Tbs, 들기름, 참기름, 깨소금, 홍고추 1개
만들기
1. 가지를 씻어 2등분을 한 뒤 적당한 굵기로 썰어주세요.
2. 찜기에 넣고 김이 나기시작하면 약 6분간 쪄주세요.
3. 체에 펼쳐 물기를 빼고 식혀주세요.
4. 맛간장, 진간장, 멸치액젓, 다진마늘, 설탕, 파, 홍고추, 들기름을 넣고 살살버무려주세요.
5. 기호에 맞게 설탕, 간장등을 가감해주세요.
6. 깨소금, 참기름을 넣고 살짝 버무려 마무리를 해주세요.
[English Recipe]
These days, eggplants are delicious because it's the season of eggplants. I also like eggplants, so I often cook various dishes with eggplants. Among them, it's easy to cook eggplants, and I like it as a side dish, so I tend to cook it often.
Ingredient
3 eggplants, 1 & 1/2Tbs of Soy sauce, 2Tbs of anchovy sauce, 2/3Tbs of Dark Soy Sauce, 1/3Tbs of Sugar, 1 Grind Garlic, 2Tbs of chopped Spring onion, Half Tbs of Red Pepper Powder, Perrila oil, Sesame oil, Grind Sesame, 1 Red pepper
Recipe
1. Wash the eggplants, cut them into two halves, and cut them into appropriate thicknesses.
2. Put it in a steamer and steam it for about 6 minutes when it starts to steam.
3. Spread on a sieve to drain and cool.
4. Add soy sauce, soy sauce, salted anchovy, minced garlic, sugar, green onion, red pepper, and perilla oil and mix gently.
5. Add sugar, soy sauce, etc. to suit your taste.
6. Add sesame salt and sesame oil and mix slightly to finish.
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