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오이지(Pickled Cucumber with salt)
올 여름 시원하고 상큼하게 보낼 수 있도록 도와줄 오이지입니다. 오랜 시간이 걸리지만, 만들기엔 어렵지 않은 요리이기에 모두 만들어 드실 수 있을 것 같아요.
재료
백오이 30개, 물 6L, 천일염 600g, 고추씨 1/4컵, 소주 1컵
만들기
1. 흠없는 오이를 깨끗하게 씻어주세요.
2. 용기에 오이를 차곡 차곡 쌓아주세요.
3. 물에 천일염을 넣고 팔팔 끓여주세요.
4. 끓는 물을 오이 위에 골고루 옮겨 가며 부어주세요.
5. 찜통이나 아구가 작은 용기를 사용하실 때에는 1L의 물에 소금 100g의 비율로 소금물의 양을 줄여서 사용해주세요.
6. 접시나 용기를 덮고 무거운 것을 올려주세요.
7. 오이가 뜨지않도록 주의해주세요.
8. 먼지가 들어가지 않도록 소금물이 식으면 천이나 신문지로 덮어주세요.
9. 서늘한 그늘진 장소에서 10일 ~ 2주간 절여주세요.
10. 10여일 뒤 오이가 노랗게 절어지면 소금물만 따라내어 팔팔 끓여주세요.
11. 다시팩에 고추씨를 넣어주세요.
12. 용기에 고추씨와 오이를 담고 식힌 소금물과 소주를 붓고 냉장보관해주세요.
[English Recipe]
This is a pickled cucumber that will help you spend this summer cool and fresh. It takes a long time, but it's not difficult to make, so I think you can make it all.
Ingredient
30 cucumbers, 6L of water, 600g of Bay salt, Quater cup of Red pepper Seeds, 1 Cup of Soju
Recipe
1. Wash cucumber clean.
2. Stack cucumbers in a container one by one.
3. Put the bay salt in the water and bring to a boil.
4. Pour boiling water evenly over cucumbers.
5. When using a small container, reduce the amount of salt water to 100g of salt in 1L of water.
6. Cover dishes and containers and place heavy ones on top.
7. Please be careful not to let cucumbers float.
8. Cover with a cloth or newspaper when the salt water cools down to prevent dust from entering.
9. In a cool shady place, marinate for 10 to 2 weeks.
10. When the cucumber is yellowed after 10 days, just pour out the salt water and boil it.
11. Please put the pepper seeds in the repack.
12. Put chili seeds and cucumbers in a container, pour cooled salt water and soju, and refrigerate.
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