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마늘장아찌(Garlic Jangajji)
1년 전 햇마늘로 마늘장아찌를 담구었습니다. 1년 된 지금 처음 개봉해서 먹어보니 아삭아삭하고 깨끗한 맛의 마늘장아찌가 만들어졌어요. 오늘 그 레시피를 올려봅니다.
재료
깐마늘 1.1Kg, 물 350ml, 식초 350ml, 물 350ml, 청하 200ml, 매실청 100ml, 식초 170ml, 설탕 200g, 꽃소금 50g, 간장 3Tbs를 섞어주세요.
만들기
1. 통마늘을 물에 씻어 주세요.
2. 위생봉지에 약 20여개씩 넣고 묵은 후 구멍을 뚫어주세요.
3. 전자레인지에 1분 30초동안 돌려주세요.
4. 마늘이 익지 않도록 주의하여 돌려주세요.
5. 따뜻할 때 마늘의 껍질을 벗겨주세요.
6. 용기에 깐마늘 1.1Kg, 물 350ml, 식초 350ml 넣어주세요
7. 검은 봉지를 씌운 후 실온에서 10일간 아린 맛을 우려내주세요.
8. 우려낸 식초물을 따라내 주세요.
9. 물 350ml, 청하 200ml, 매실청 100ml, 식초 170ml, 설탕 200g, 꽃소금 50g, 간장 3Tbs를 섞어주세요.
10. 마늘에 부어주세요.
11. 검은 봉지를 씌운 후 서늘한 장소에 1개월이상 아린 맛이 사라질 때까지 저장해주세요.
12. 1년전에 담은 마늘장아찌입니다.
13. 아삭아삭하고 깨끗한 맛의 마늘장아찌가 되었어요.
[English Recipe]
A year ago, I made garlic pickles with garlic. When I opened it for the first time after a year, I found garlic pickles with a crunchy and clean taste. I'm posting the recipe today.
Ingredient
1.1Kg of Peeled garlic, 350ml of water, 350ml of vinegar 350ml of water, 200ml of Cheongha, 100ml of plum extract, 200g of sugar, 50g of kosher salt, 170ml of vinegar, 3Tbs of Soy sauce
Recipe
1. Wash the whole garlic in water.
2. Put about 20 pieces in a sanitary bag and cook and make a hole.
3. Microwave for 1 minute and 30 seconds.
4. Rotate the garlic carefully to prevent it from being cooked.
5. Peel the garlic while it's warm.
6. Put 1.1kg of garlic, 350ml of water, and 350ml of vinegar in a container.
7. Cover with black bag and simmer for 10 days at room temperature.
8. Please pour out the brewed vinegar.
9. Mix 350ml of water, 200ml of cheongha, 100ml of plum syrup, 170ml of vinegar, 200g of sugar, 50g of flower salt, and 3Tbs of soy sauce.
10. Pour into garlic.
11. Cover with a black bag and store it in a cool place until the aroma disappears for at least a month.
12. This is the pickled garlic I put in a year ago.
13. It became a garlic pickle with a crunchy and clean taste.
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