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얼갈이 배추 김치(Winter Cabbage Kimchi)
김장김치는 시고, 이제 슬슬 봄과 여름김치를 준비할 때입니다. 저는 얼갈이 배추로 김치를 만들어 보았어요! 풀을 쑤지 않고 만들어 더 쉽게 만들 수 있답니다 ^^
재료
얼갈이단배추 2Kg, 천일염 1 1/2컵, 감자(80g) 1개, 쪽파 한줌, 노지부추 150g, 양파 1개, 홍고추 7개, 홍고추 3개, 고운 고춧가루 2Tbs, 굵은 고춧가루 8Tbs, 고운소금 1Tbs, 다진마늘 3Tbs, 생강 1톨, 대파 1/2개
설탕 1 1/2Tbs, 멸치액젓 2Tbs, 새우젓 2Tbs, 매실청 1/4컵, 밥 2Tbs,
만들기
1. 단배추를 다듬어 5cm정도의 길이로 잘라주세요.
2. 흐르는 물에 깨끗하게 여러번 씻어 체반에 받쳐 물기를 빼주세요.
3. 풋내나지 않도록 조심하여 씻어주세요.
4. 배추위에 천일염을 켜켜이 뿌려주세요.
5. 20분마다 살살다루어 뒤집어주세요.
6. 1시간동안 절여주세요.
7. 소금물을 따라 버리고 흐르는 물에 씻어 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
8. 10분간 물기를 빼주세요.
9. 양파, 홍고추 7개, 감자를 믹서에 갈기 좋게 썰어주세요.
10. 쪽파와 부추를 5cm길이로 잘라주세요.
11. 양파, 생강, 감자, 매실청, 밥, 새우젓, 홍고추, 멸치액젓을 넣고 너무 곱지 않게 갈아주세요.
12. 양념에 설탕, 다진마늘, 소금을 넣고 섞어주세요.
13. 배추에 대파, 홍고추, 쪽파, 부추를 넣어주세요
14. 양념을 나누어 넣어 가며 살살 버무려주세요.
15. 기호에 맞게 소금이나 액젓을 가감하여 간을 해주세요
16. 용기에 묻은 양념을 약간의 물을 이용하여 헹군후 부어주세요.
17. 김치통에 김치를 넣고 꾹꾹눌러 공기를 차단해주세요.
18. 반나절 혹은 하루 실온에서 익힌 후 냉장고에 넣어주세요.
[English Recipe]
Kimchi is sour, and it's time to prepare spring and summer kimchi. I've tried making kimchi with earl cabbage! You can make grass more easily by making it without poking it. ^^
Ingredient
2Kg of winter cabbage, 1 & Half cup of Bay Salt, 80g of Potatoes, A fist of scallion, 150g of chives, 1 onion, 7 Red Pepper, 3 Red Pepper, 2Tbs of Red Pepper powder, 8Tbs of fine red pepper powder, 1Tbs of fine salt, 3Tbs of Grind Garlic, 1 ginger, Half of spring onion
1&Half Tbs of sugar, 2Tbs of myeolchi aekjeot , 2Tbs of pickled shirimp, Quater cup of Plum syrup, 2Tbs of Rice
Recipe
1. Trim the cabbages and cut them into about 5cm long pieces.
2. Wash several times in running water to drain the water out of the body.
3. Wash it carefully so that it doesn't get smell of grass.
4. Sprinkle a salt over the cabbage in several layers.
5. Flip gently every 20 minutes.
6. Salute for 1 hour.
7. Drain with salt water, wash in running water and sieve the water out.
8. Drain for 10 minutes.
9. Please cut onions, 7 red peppers, and potatoes into a blender.
10. Cut the chives and chives into 5cm long pieces.
11. Add onion, ginger, potato, plum syrup, rice, Red Pepper, salted shrimp, and salted anchovies and grind them to make them not too fine.
12. Add sugar, minced garlic, and salt to the seasoning and mix.
13. Add green onions, red peppers, chives, and chives to the cabbage.
14. Please mix it gently, dividing the seasoning.
15. Add salt or fish sauce to taste and seasoning.
16. Rinse the sauce on the container with a little water and pour it in.
17. Put kimchi in the kimchi container and press down to block the air.
18. Cook at room temperature for half a day or at room temperature and put in refrigerator.
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