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쪽파장아찌[Chives Jangajji]
쪽파장아찌에 대한 요청이 있어 한번 만들어보았어요. 쪽파는 봄 쪽파가 제일 맛있다고 하네요~ 함께 만들어 드셔보시길 바랍니다.
재료
쪽파 1단, 간장 1 1/2컵, 설탕 80g, 매실청 1/2컵, 식초 1/2컵, 건표고 2개, 다시마, 물 1L, 육수용 멸치 15마리, 고추씨 1/4컵
만들기
1. 쪽파를 다듬어 씻은 후 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
2. 쪽파의 끝부분 4~5cm정도를 잘라주세요.
3. 멸치의 내장을 제거 한 후 전자레인지에 20초간 돌려주세요.
4. 물, 간장, 고추씨, 다시마, 건표고, 멸치를 넣고 끓여주세요.
5. 끓기 시작하면 중 약불에서 10분간 끓여주세요.
6. 다시마를 건져주세요.
7. 10분간 더 끓여 준 후 재료를 전져내주세요.
8. 설탕을 넣어주세요.
9. 한 김 식힌 후 따뜻할 때 쪽파 위에 부어주세요.
10. 실온에 2 ~3 일간 보관해 주세요.
11. 간장물을 따라내어 3분간 쎈불에서 끓여주세요.
12. 완전히 식은 후 매실청, 식초를 넣고 섞어주세요.
13. 기호에 맞게 설탕과 식초, 매실청을 가감해주세요.
14. 쪽파 위에 간장물을 붓고 냉장보관해주세요.
[English Recipe]
I made it because I had a request for a Chives pickle They say spring chives are the best. I hope you can try it together.
Ingredient
1 bunch of chives, 1 & Half cup of soy sauce, 80g of sugar, Half cup of plum syrup, Half cup of vinegar, 2 Pyogo Mushrooms, Kelp, 1L of water, 15 anchivies, Quater cup of Red Pepper Seeds
Recipe
1. Trim the chives, wash them, and drain them by supporting them.
2. Cut the ends of the chives about 4~5cm.
3. Remove anchovies entail and microwave for 20 seconds.
4. Add water, soy sauce, red pepper seeds, kelp, dried pyogo, and anchovies and bring to a boil.
5. When it starts to boil, simmer on medium low heat for 10 minutes.
6. Please take out the kelp.
7. Bring ingredients to a boil for another 10 minutes.
8. Add sugar, please.
9. After cooling down, pour over the scallions when they are warm.
10. Please keep it at room temperature for 2 to 3 days.
11. Pour out the soy sauce and boil over high heat for 3 minutes.
12. Cool completely and mix with plum syrup and vinegar.
13. Add or subtract sugar, vinegar, and plum syrup to suit your taste.
14. Pour soy sauce over the scallions and refrigerate.
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