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폭신폭신 계란찜(Steamed Egg)

 

밥 반찬중에 제일 좋아하는 요리 5가지를 손 꼽자면, 꼭 들어가는 반찬이 아닐까 해요. 그래도 은근히 만들기 어려운 음식이 계란찜인데요. 오늘은 실패없이 쉽게 계란찜을 만드는 방법을 알려드릴게요.

 

 

재료 

 

계란 4개, 물 1 3/4컵, 맛술 1 1/2Tbs, 참치액젓 2Tbs, 소금 1/4Tbs, 들기름, 대파 1/3개, 당근 약간

 

 

만들기



1. 대파를 썰어주세요.
  

2. 당근을 잘게 다져주세요.
  

3. 계란에 물을 넣고 잘 풀어주세요.

 
4. 체에 받쳐 알끈을 제거해주세요.

 


5. 맛술, 액젓, 소금을 넣고 섞어주세요.

 

6. 기호에 맞게 간을 해주세요.
  

7. 용기 내면에 약간의 들기름을 발라주세요.
  

8. 계란물을 붓고 파와 당근을 넣어주세요.
  

9. 쿠킹호일을 덮어주세요.


10. 김이 오르는 찜기에 얹고 쎈불에서 5 ~ 6분간 쪄주세요.


11. 중 약불로 줄인 후 10분간 더 쪄주세요.
  

12. 3분간 뜸을 들여주세요.

 

 

 [English Recipe]


If I were to pick five of my favorite side dishes, it would be a must-have side dish. But the food that's hard to make is steamed eggs. Today, I will tell you how to make steamed eggs easily without fail..

 

 

 Ingredient

 

4 eggs, 1 and 3/4 Cup of water, 1 and Half Tbs of Cooking wine, 2Tbs Tuna  fish sauce, Quarter Tbs of Salt, Perilla oil, 1/3 of Spring onion, Carrot

 

 

 Recipe

 


1. Cut the green onions, please.
  

2. Chop the carrots into small pieces.


3. Add water to the egg and beat well.
  

4. Please sieve the string out.

 
5. Add cooking wine, fish sauce and salt and mix.

 


6. Season it according to your taste.
 

7. Apply some perilla oil to the inside of the container.


8. Pour egg water and add green onions and carrots.
  

9. Cover the cooking foil.
  

10. Place in steaming steamer and steam on high heat for 5 to 6 minutes.
  

11. Reduce heat to medium low and steam for another 10 minutes.
  

12. Simmer for 3 minute

 

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