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벚꽃약과[Cherry Blossom Yakgwa]
꽃이 예쁘게 피었는데도, 사회적 거리두기때문에 꽃구경 가기 무서운 날이에요. 집앞 벚꽃들을 보며 마음을 내년을 기약해보아도, 좀 섭섭하시다면 벚꽃모양 약과를 만들어 드셔보시는 것은 어떨까요?
딸기 초콜렛을 사용하여 상큼하고, 약과의 고소한 맛이 살아있는 벚꽃약과입니다.
재료
중력분 200g, 물 4Tbs, 꿀 4Tbs, 청주 4Tbs, 참기름 4Tbs, 소금 1/3Tbs, 계피가루 약간, 생강 한톨, 사과즙 1/4컵, 조청 1컵, 초코렛 80g, 다진 크랜베리, 식용유
만들기
1. 물, 청주, 소금, 계피가루를 넣고 섞어주세요.
2. 밀가루에 참기름을 넣고 참기름이 잘 배이도록 비벼주세요.
3. 물, 청주등을 섞은 물을 넣고 약하게 반죽해주세요.
4. 힘주지 않고 밀대로 밀어 3단 접기를 해주세요.
5. 1cm두께로 민 후 도구를 이용하여 모양을 찍어주세요.
6. 150°의 온도에서 10분간 서서히 튀겨주세요.
7. 키친타올에 올려 여분의 기름을 제거해주세요.
8. 사과즙, 생강, 조청을 넣고 끓기 시작하면 약불에서 5분간 졸여주세요.
9. 따뜻할 때 벚꽃약과에 부어 6시간동안 집청해주세요.
10. 3시간이상 거름망에 건져 여분의 시럽을 제거해주세요.
11. 초코렛을 중탕하여 녹여주세요.
12. 벚꽃약과에 초코렛을 묻힌후 다진 크랜베리를 올려주세요.
[English Recipe]
It's a scary day to go to see flowers because they bloom beautifully, but because of social distance. If you look at the cherry blossoms in front of your house and think about the next year, why don't you make a cherry blossom-shaped yakgwa?
It is a cherry blossom fruit that is fresh and savory with strawberry chocolate.
Ingredient
200g of medium flour , 4Tbs of water, 4Tbs of Honey, 4Tbs of cheongju, 4Tbs of Sesame oil, 1/3Tbs of Salt, cinnamon powder, a ginger, Quater Cup of Apple Juice, 1 Cup of grain syrup, 80g of Chocolate, Chopped Cranberry, Cooking oil
Recipe
1. Add water, cheongju, salt, and cinnamon powder and mix.
2. Add sesame oil to flour and mix well with sesame oil.
3. Add water mixed with cheongju, etc. and knead lightly.
4. Do a 3rd fold by pushing with a rolling pin without applying any force.
5. Push it to 1cm thickness and use a tool to make a shape
6. Fry slowly for 10 minutes at 150°.
7. Place on kitchen towel to remove excess oil.
8. Add apple juice, ginger and grain syrup and simmer over low heat for 5 minutes when starting to boil.
9. Pour into the cherry blossom medicine department when it's warm and stay at home for 6 hours.
10. Take out the extra syrup on the manure net for more than 3 hours.
11. Dissolve chocolate in medium heat.
12. Dip chocolate in cherry blossom fruit and put minced cranberries on top.
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