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진달래 화전[Azalea Flowers Jeon]
사회적 거리두기가 한창인 요즘, 아무래도 사람을 피해 아침 일찍 산책을 다녀오곤 했는데요. 어느새 봄이 왔는지, 진달래와 벚꽃들이 꽃망울을 틔우기 시작했더라구요. 오늘은 봄요리의 꽃, 진달래 꽃 화전을 만들어 먹어보았어요.
재료
진달래꽃 15개, 찹쌀가루 2컵(200g), 뜨거운물 6Tbs, 소금 3g, 들기름 1Tbs, 꿀 3Tbs, 설탕 3Tbs, 식초 1Tbs
물 5Tbs, 설탕 3Tbs, 꿀 3Tbs
만들기
1. 진달래꽃의 암술, 수술을 떼어 내 주세요.
2. 식초를 탄 물에 2분간 담가주세요.
3. 흐르는 물에 씻어주세요.
4. 채반에 받친 후 물기를 제거해주세요.
5. 찹쌀가루에 소금, 들기름, 뜨거운물을 넣고 반죽해주세요.
6. 적당한 크기로 떼어 꼭 꼭 주무른 후 얇고 둥굴게 만들어주세요.
7. 팬에 기름을 두르고 반죽을 올린 후 윗면에 진달래꽃을 얹어 주세요.
8. 약불에서 반죽이 투명해지도록 지져주세요.
9. 밑면을 충분히 익힌 후 뒤집어 꽃있는 면은 살짝 익혀주세요.
10. 키친타올에 얹어 여분의 기름을 제거해주세요.
11. 물과 설탕을 넣고 끓기 시작하면 불을 끈후 꿀을 넣고 섞어주세요.
12. 그릇에 화전을 담고 시럽을 부어주세요.
[English Recipe]
In the midst of social streetwalking, I used to go for a walk early in the morning to avoid people. As spring came, azaleas and cherry blossoms began to bloom. Today, I made and ate the flower pancakes of azalea, the flower of spring cooking
Ingredient
15 Azalea Flowers, 200g of
glutinous rice flour, 6Tbs of Warm Water, 3g of salt, 1Tbs of perilla oil, 3Tbs of Honey, 3Tbs of sugar, 1Tbs of Vinegar
5Tbs of water, 3Tbs of Sugar, 3Tbs of Honey
Recipe
1. Remove the pistil from azalea flowers.
2. Soak vinegar in boiling water for 2 minutes.
3. Wash under running water.
4. Place on a rack and drain.
5. Add salt, perilla oil, and hot water to glutinous rice flour and knead
6. Make sure to cut it into appropriate sizes and make it thin and round.
7. Grease the pan with oil and place the dough on top of the azalea flowers.
8. Stir over low heat to make the dough transparent.
9. Cook the bottom well and turn it upside down. Cook the floral side slightly.
10. Place on a kitchen towel to remove excess oil.
11. When water and sugar start to boil, turn off the heat and mix with honey.
12. Place hwajeon in a container and pour syrup.
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