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감자전[Potato Jeon]

 

요즘 감켓팅이라고 하나요, 강원도 감자 사는게 보통 어려운일이 아닌데요. 성공하신 분들 맛있게 만들어 드시라고, 감자전 레시피를 올려보았습니다. 쫄깃하고 바삭한 맛이 일품인 감자전이에요.

 

 

재료 

 


감자 1Kg, 튀김가루 2Tbs, 참치액젓 1Tbs, 소금 1/3Tbs, 대파 1/2개, 청양고추 2개, 식용유

 

 

만들기

 


1. 감자를  강판에 갈아주세요.


2. 체에 받친 후 갈변이 덜 되도록 소금을 넣고 섞어주세요.

 
3. 감자즙을 1시간동안 방치한 후 윗물을 따라내주세요.

 
4. 가라앉은 전분과 감자 건지, 튀김가루, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.

 

5. 식용유를 넉넉히 두루고 달구어진 팬에 재료를 넣어 고르게 펴주세요.
  

6. 중 약불에서 앞 뒤노릇하게 지져주세요.

 

 

 [English Recipe]



 These days, it's not usually hard to buy potatoes in Gangwon Province. For those who succeeded, I put up a recipe for potato pancakes to make it delicious. Potato pancakes are chewy and crispy.

 

 

 Ingredient

 

1Kg of potatoes, 2Tbs of Frying powder, 1Tbs of Tuna Fish sauce, 1/3Tbs of salt, 2 Cheongyang peppers, Half of Spring onion, Cooking oil

 

 

 Recipe

 


1. Grind the potatoes on a steel plate.   
  

2. Sieve it and mix it with salt so that it is less brown.

 


3. Let the potato juice sit for 1 hour and discard with the top water.


4. Combine sunk starch, potato, frying powder, and tuna sauce.

 

5. Roll out enough cooking oil and spread the ingredients evenly in a heated pan.
  

6. Bake on medium heat until golden brown.

 

 

 

 

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