티스토리 뷰
감자전[Potato Jeon]
요즘 감켓팅이라고 하나요, 강원도 감자 사는게 보통 어려운일이 아닌데요. 성공하신 분들 맛있게 만들어 드시라고, 감자전 레시피를 올려보았습니다. 쫄깃하고 바삭한 맛이 일품인 감자전이에요.
재료
감자 1Kg, 튀김가루 2Tbs, 참치액젓 1Tbs, 소금 1/3Tbs, 대파 1/2개, 청양고추 2개, 식용유
만들기
1. 감자를 강판에 갈아주세요.
2. 체에 받친 후 갈변이 덜 되도록 소금을 넣고 섞어주세요.
3. 감자즙을 1시간동안 방치한 후 윗물을 따라내주세요.
4. 가라앉은 전분과 감자 건지, 튀김가루, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.
5. 식용유를 넉넉히 두루고 달구어진 팬에 재료를 넣어 고르게 펴주세요.
6. 중 약불에서 앞 뒤노릇하게 지져주세요.
[English Recipe]
These days, it's not usually hard to buy potatoes in Gangwon Province. For those who succeeded, I put up a recipe for potato pancakes to make it delicious. Potato pancakes are chewy and crispy.
Ingredient
1Kg of potatoes, 2Tbs of Frying powder, 1Tbs of Tuna Fish sauce, 1/3Tbs of salt, 2 Cheongyang peppers, Half of Spring onion, Cooking oil
Recipe
1. Grind the potatoes on a steel plate.
2. Sieve it and mix it with salt so that it is less brown.
3. Let the potato juice sit for 1 hour and discard with the top water.
4. Combine sunk starch, potato, frying powder, and tuna sauce.
5. Roll out enough cooking oil and spread the ingredients evenly in a heated pan.
6. Bake on medium heat until golden brown.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
쪽파장아찌[Chives Jangajji] 만들기 (0) | 2020.04.12 |
---|---|
보리새우미나리전[Water Parsley Jeon with little shirimp] 만들기 (0) | 2020.04.08 |
방풍나물 장아찌[Pastinaca sativa Jangajji] | 봄철음식 | 봄나물장아찌 (0) | 2020.03.15 |
매콤한 짜장떡볶이(Jjajang Tteokbokki) 만들기 | 별식 | 간식 (0) | 2020.03.13 |
제육볶음 | 제육볶음 만들기 (0) | 2020.03.03 |