티스토리 뷰

https://www.youtube.com/watch?v=buJzks0n7u4

 

왕꼬마김밥(Mini_Gimbap)

 

날씨도 좋은데 집에만 있기 심심하지 않으세요? 오늘은 기분이라도 낼 겸 김밥을 싸 보았어요. 소풍 대표음식인 만큼, 김밥을 준비하는 것 만으로도 나들이를 가는 기분이 든 답니다.

아이들이 좋아할만한 요리로 새우튀김김밥, 소시지 계란말이김밥, 김치참치김밥 이렇게 세가지를 준비해보았어요.

 

재료 

 

김 7장, 김 1/2장 참기름, 볶은깨, 밥 4공기
 
김치참치김밥
깻잎, 계란 2개,  참치캔 170g, 잘게썬 김치 1 1/2컵, 간장 1/2 Tbs, 고춧가루  2 Tbs, 단무지 4줄, 식초 1Tbs, 설탕 1/2 Tbs, 물  1Tbs

계란말이김밥
비엔나소세지 14개, 계란 3개, 케찹, 

새우튀김 김밥
냉동새우튀김 5개, 어린잎채소 20g, 돈가스소스, 마요네즈, 후추, 소금 약간, 설탕 약간, 깻잎,  

  

 

 

만들기

 
1. 계란에 소금약간을 넣고 잘 풀어주세요.
 

2. 팬에 약간의 기름을 두르고 키친타올을 이용하여 닦아주세요.
 

3. 계란물을 팬에 적당히 붓고 약불에서 얇게 지단을 부쳐주세요.


4. 여러겹 겹쳐 돌돌 말아 준 후 얇게 채를 썰어주세요.


5. 물이 끓기 시작하면 소세지를 넣고 살짝 데쳐주세요.
 

6. 기름기 없는 팬에 볶아주세요
 

7. 단무지를 반으로 자른 후 설탕 1/2 Tbs. 식초 1Tbs, 물  1Tbs을 넣고 재워 주세요.
 

8. 어린잎 채소에 마요네즈와 설탕,소금을 넣고 버무려주세요.


9. 김치, 간장, 참치캔, 고춧가루, 설탕1/3을 넣고 수분이 없어질 때까지 중약불에서 볶아주세요.
 

10. 냉동새우튀김을 팬이나 에어프라이어에 구워주세요.


11. 김을 반으로 잘라주세요.
 

12. 고슬 고슬지은 밥에 참기름 깨소금을  잘 섞어주세요.
 

13. 김 위에 끝부분 2 ~ 3 cm을 남기고  밥을 얇게 펴주세요.
 

14. 밥 - 깻잎 - 어린잎 - 새우 - 돈가스소스를 얹고 말아주세요.
 

15. 밥 - 지단 - 케찹 - 소세지를 얹고 말아주세요.


16, 밥 - 깻잎 - 볶은김치 - 지단 - 단무지를 얹고 돌돌 말아주세요.
 

17. 참기름을 겉면에 바르고 볶은 깨를 뿌려주세요.

 

 

 

 

 [English Recipe]


Aren't you bored to stay at home because of the nice weather? Today, I made gimbap to make myself feel better. As it is the representative food of a picnic, just preparing kimbap makes me feel like I'm going on a picnic.

I prepared fried shrimp kimbap, sausage egg roll kimbap and kimchi tuna kimbap for kids.

 

 

 Ingredient

 

7 Sheets of Seeweed, Half Sheet of Seaweed
Sesame oil, Sesame, 4 bowls of rice

Kimchi-Tuna Kimbap
perilla leaf,  2 Eggs, 170g of Tin of tuna, 1 & Half of Chopped Kimchi, 2 Tbs of Red pepper powder, Half Tbs of Soy sauce, 4 Pickled Radish, Half Tbs of sugar, 1Tbs of Vinegar, 1Tbs of Water

Rolled Omelet Gimbap
14 Sausage, 3Eggs, Ketchup

Deep-Fried Shirimp Gimbap
5 deep-ried shrimp, 20g of baby greens,  Pork cutlet sauce, Mayonnaise, A little bit of salt, Pepper, A little Bit of sugar, perilla leaf

 Recipe

 

1. Add salt to egg and beat well.

 


2. Place some oil in pan and wipe with kitchen towel.

 


3. Pour egg water into a pan and fry the egg thin over low heat.


4. Roll several layers and shred into thin strips.


5. When the water starts to boil, add sausage and heat lightly.


6. Fry in a lean pan.


7. Cut pickled radish in half. Add 1 Tbs of vinegar, Half Tbs of Sugar and 1 Tbs of water and marinate.


8. Mix mayonnaise, sugar, and salt with young leaf vegetables.


9. 9. Add kimchi, soy sauce, tuna can, red pepper powder, and sugar and stir-fry over medium low heat until dry.


10. Bake deep-fried shrimp shrimp in pan or air fryer.


11. Cut the seaweed in half, please.


12. Mix sesame oil and sesame salt in the fine rice.

 


13. Thinly spread the rice with 2 to 3 cm left on top of the seaweed.


14. Rice - perilla leaf - young leaf - shrimp - roll with pork cutlet sauce.


15. Rice -  Omelet - Ketchup - Roll on sausage.


16, Rice - Perilla leaf - Stir-fried Kimchi -  Omelet - Roll on pickled radish.


17. Apply sesame oil to the surface and sprinkle with stir-fried sesame seeds.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/05   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함