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스콘(Scone)
요즘 집에 계시면서 이것저것 만들어 드시는 분들이 많으시더라구요. 오늘 저는, 여러 홈까페 음료와 모두 잘 어울리면서 디저트의 기본이 되는 스콘을 만들어 보았어요.
재료
중력분 300g, 우유 100g, 버터 100g, 황설탕 50g, 계란 1개, 소금 3g, 베이킹파우더 1Tbs, 크랜베리 80g
만들기
1. 도마에 밀가루를 뿌려주세요.
2. 버터를 도마에 얹고 콩알만한 크기로 잘라주세요.
3. 밀가루를 약간씩 뿌려가며 잘라주세요.
4. 밀가루에 버터, 베이킹파우더, 소금, 황설탕을 넣고 섞어주세요.
5. 우유와 계란을 넣고 섞어주세요,
6. 크랜베리를 넣고 섞어주세요.
7. 반죽을 적당하게 섞어주세요.
8. 위생봉지에 넣고1 시간 동안 냉장 숙성시켜주세요.
9. 도마에 밀가루를 약간 뿌리고 숙성된 반죽을 올려주세요.
10. 밀대나 손으로 눌러 두께와 넓이를 조절해주세요.
11. 도구를 이용하여 커팅해주세요.
12. 200°로 예열된 오븐에서 20분간 구워주세요.
[English Recipe]
There are a lot of people who are home these days making this and that. Today, I made scones that go well with many home-café drinks and are the basis for dessert.
Ingredient
300g of medium flour, 100g of milk, 100g of butter, 50g of brown sugar, 1 egg, 3g of salt, 1Tbs of baking powder, 80g of cranberry
Recipe
1. Sprinkle flour on the cutting board.
2. Place the butter on the cutting board and cut it into small pieces
3. Cut the butter with a little flour.
4. Combine flour with butter, baking powder, salt, and brown sugar.
5. Add milk and egg and mix.
6. Add cranberries and mix.
7. Mix the dough properly.
8. Place in a sanitary bag and refrigerate for 1 hour.
9. Sprinkle a bit of flour on the cutting board and place the ripened dough on top.
10. Press with a push or hand to adjust thickness and width.
11. Cut using cookie frame.
12. Bake in preheated oven at 200° for 20 minutes.
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