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육전(YukJeon)
육전을 좋아하는 분들이 많으시더라구요. 요즘은 인터넷이나 마트에서도 명절에 가까워지면 육전용 고기를 쉽게 구할 수 있는데요. 얇은 고기를 양념하여 밀가루에 계란물을 묻혀 만드는 육전 만들기입니다.
재료
육전용고기 (부채살)400g, 계란 4개, 찹쌀가루, 참기름, 다진마늘 1Tbs, 후추, 소금
만들기
1. 키친타올을 이용하여 고기의 핏물을 제거해주세요.
2. 약간의 소금과 후추로 밑간을 해주세요.
3. 다진마늘을 얹고 살짝 문질러주세요.
4. 솔을 이용하여 참기름을 발라주세요.
5. 계란을 잘 풀어주세요.
6. 고기 앞 뒷면에 찹쌀가루를 고루 묻혀주세요.
7. 계란물을 입혀주세요.
8.. 달구어진 팬에 식용유를 붓고 중약불에서 육전을 지져주세요.
9. 앞 뒤로 노릇하게 구워주세요.
10. 핏물이 윗면에 고이면 뒤집어주세요.
[English Recipe]
In Korea, YUKJEON are popular on holidays these days. This dish is made by using Brisket Flat Cut or sirloin. It is made by marinating sliced meat with salt, pepper, and sesame oil and putting egg water on the flour to make it stand on fire.
Except for sesame oil, you can make and eat it without special Korean ingredients.
Ingredient
400g of Brisket Flat Cut, 4 eggs, glutinous rice flour, Sesame oil, 1Tbs of Grind Garlic, Pepper, Salt
Recipe
1. Use a kitchen towel to remove the blood from the meat.
2. Please season with salt and pepper.
3. Gently rub with minced garlic.
4. Use brush to coat with sesame oil.
5. Beat in eggs well.
6. Coat the front and back of the meat evenly with glutinous rice flour.
7. Please coat the jeon with beated eggs.
8.. Pour cooking oil into a heated pan and cook meat over medium heat.
9. Bake it back and forth until it's golden brown.
10. Turn over when the blood thickens on the top.
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