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바지락 술찜(Steamed Manila clam with Korean wine)
#바지락_술찜 입니다. 쉽게 만들 수 있는 안주메뉴기도 하지만, 한 국자 덜어 파스타를 만들어 먹어도 좋아요. 바지락의 풍미가 느껴지는 바지락 레시피입니다.
재료
바지락 1Kg, 버터1Tbs, 청양고추 3개, 홍고추 2개, 마늘4쪽, 청주1 3/4컵, 대파 2개, 후추, 천일염 2Tbs,
만들기
1. 바지락이 잠길 만큼의 물을 붓고 천일염을 넣고 녹여주세요.
2. 바지락을 넣고 검은 봉지로 덮고 2~3시간동안 해감하여줍니다.
3. 맑은 물이 나오도록 비벼대며 씻어줍니다.
4. 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
5. 마늘은 편을 썰어주세요
6.. 파와 청양고추 홍고추는 송송 썰어줍니다.
7. 버터와 편썬마늘, 썰어 놓은 약간의 파와 청양고추, 홍고추를 넣고 볶아줍니다.
8. 바지락을 넣고 볶아주세요.
9. 청주를 넣고 끓기 시작하면 2 ~3분간 끓인 후 나머지 홍고추와 청양고추 파를 넣고 한소끔 끓여줍니다.
10. 후추를 넣고 섞어주세요.
11. 파스타면을 삶아 면수와 토마토를 넣고 약간 육수가 졸아 들도록 끓여서 드시면 더욱 맛있게 드실수있어요
[English Recipe]
This is #Bajirak_suljim. It's an easy dish to make, but you can also make pasta with one ladle. In Korea, this dish is usually served with alcoholic beverages and bars. This dish can be made very easily with Korean ingredients.
Ingredient
1KG of Manila clam, 1Tbs of butter, 3 Cheongyang Peppers, 2 Red Pepper, 4 Galrics, cheongju 1 and 3/4 Cup, 2 Spring onion, pepper, 2Tbs of Baysalt
Recipe
1. Pour enough water to submerge clams and dissolve salt in the water.
2. Add clams and cover with black bag and let it cool for 2 to 3 hours.
3. Rub it until clear water comes out and wash it.
4. Put it on a sieve and drain.
5. Slice the garlic.
6. Chop green onion, cheongyang pepper, and red pepper.
7. Stir-fry the butter, tonsils, chopped scallions, cheongyang peppers, and red peppers.
8. Add clams and stir-fry.
9. Add Cheongju and when it starts to boil, simmer for 2 to 3 minutes, then add the remaining red pepper and cheongyang pepper scallions, then boil them down.
10. Add pepper and mix
11. Boil pasta noodles and tomatoes, then boil it to make the broth boil and eat it more delicious.
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