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동태알탕[Stew with frozen Pollak]
이번에 이 레시피로 동태찌개를 끓여먹었는데, 정말 너무 맛있더라구요. 한동안은 동태찌개 홀릭일 것 같습니다. 실패없는 동태찌개 레시피 지금 공유할게요~ ^^
재료
동태 1마리, 내장 620g, 무 200g, 느타리버섯 200g, 양파 반개, 오만둥이 100g, 멸치 20마리, 다시마, 물 1.7L
고추장 1Tbs, 고춧가루 3Tbs, 다진마늘 2Tbs, 다진 생강 약간, 맛간장 (국간장) 2/3Tbs, 소금 1/2Tbs, 대파 1개 청,홍고추 각 1개, 멸치액젓 1Tbs
만들기
1. 멸치의 내장을 빼고 비린내를 없애기위해 전자레인지에 30초간 돌려주세요.
2. 물에 다시팩에 넣은 멸치를 넣고 끓기 시작하면 중약불에서 10분간 끓여주세요.
3. 다시마를 넣고 10분간 끓인 후 다시마와 멸치를 건져냅니다.
4. 양파와 무를 적당한 크기로 썰어주세요.
5. 느타리버섯도 손질해줍니다.
6. 내장을 흐르는 물에 씻은 후 체에 받쳐줍니다.
7. 솔로 동태비늘을 벗긴후 적당하게 잘라줍니다.
8. 지리와 알을 남기고 아가미와 내장을 모두 빼내주세요.
9. 내장이 닿았던 동태 뱃속의 검은 막을 모두 벗기고 깨끗하게 씻어주세요.
10. 육수에 오만둥이, 무, 고추장, 맛간장을 넣고 끓기 시작하면 동태를 넣고 7분간 끓여줍니다.
11. 다진마늘, 생강, 고춧가루, 양파, 내장, 지리, 느타리버섯, 소금, 멸치액젓을 넣고 3~ 5분간 끓여주세요.
12. 청,홍고추와 대파를 넣고 한소끔 끓여주세요.
13. 기호에 맞게 소금이나 액젓, 고춧가루를 가감해주세요.
[English Recipe]
Dongtae refers to fish frozen pollack. In Korea, frozen pollack or dried pollack changes the name of fish. For example, it's called the Kodari or the saengtae. Dongtae, Myeongtae, saengtae, Kodar are all the same fish. ^^
Especially the Dongtae that is popular enough to be made into jeon and stew.
Today, we are going to use the intestines and eggs of Dongtae and Dongtae to boil the dongtae egg soup. It's a fish dish that sells a lot in Korean restaurants, but it's also eaten at home.
Ingredient
1 frozen pollack, 620g of pollack's entrails, 200g of white radish, 100g of Warty sea squirt, 200g of oyster mushroom, Half of onion, 20 anchovies, Kelp, 1.7L of water
1Tbs of Red Pepper paste, 3Tbs of Red pepper powder, 2Tbs of Grind Garlic, a little bit of grind ginger, 2/3Tbs of Soy sauce for soup, Half Tbs of salt, 1 Spring onion, Red Pepper & Green pepper, 1Tbs of anchivy sauce
Recipe
1. Remove the entrails of anchovies and microwave for 30 seconds to remove fishy smell.
2. Put the anchovies in to the bag. Put in the water and boil over medium heat for 10 minutes when it starts to boil.
3. Add kelp and simmer for 10 minutes, then scoop out kelp and anchovies.
4. Slice onion and radish into appropriate sizes.
5. Cut and Clean the oyster mushroom.
6. Rinse the entrails under running water and sieve them.
7. Use a brush to scale the fish, and then cut the fish into pieces.
8. Leave the the egg and remove all gills and intestines.
9. Remove all black membranes from the frozen pollack and wash them clean.
10. Put the meat stock with Warty sea squirt, radish, red pepper paste, and soy sauce. When the water starts to boil, add the pollack and boil it for 7 minutes.
11. Add chopped garlic, ginger, red pepper, onion, intestines, geography, oyster mushroom, salt, and anchovy liquid sauce and boil for 3 to 5 minutes.
12. Add green, red pepper and green onions and bring to a boil.
13. Add salt, salt, and red pepper powder to taste.
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