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무생채 (Shreded White Radish) 만들기
아삭아삭한 식감이 살아있는 무생채입니다. 참기름을 넣어 깔끔하면서도 고소한 맛이 매력적인데요, 가을무로 하면 가장 맛있는 맛을 즐기실 수 있어요.
재료
무 1Kg, 고춧가루 3Tbs, 고춧가루 3Tbs, 매실청 2Tbs, 멸치액젓 3Tbs, 다진마늘 2Tbs, 설탕 1 1/2Tbs, 꽃소금 1 1/3Tbs, 꽃소금 1/ 3Tbs, 쪽파 50g, 깨소금, 참기름
만들기
1. 무우를 2 × 3mm정도의 두게로 썬후 너무 가늘지 않게 채를 썰어주세요.
2. 소금을 1/3 Tbs씩 3번 나누어 켜켜로 무우에 뿌려 섞어주세요.
3. 15분간 절여주세요.
4. 절인 물을 다 따라냅니다.
5. 고춧가루 3Tbs를 먼저 넣고 버무려주세요.
6. 다진마늘, 멸치액젓, 고춧가루 3Tbs, 매실액, 설탕을 넣고 버무려줍니다.
7. 쪽파와 소금 1/ 3Tbs을 넣고 버무린 후 깨소금과 참기름을 넣고 버무려줍니다.
8. 기호에 맞게 식초와 소금, 설탕을 추가해주세요.
[English Recipe]
shredded white radish is a crunchy texture. Savory taste, simple and attractive and sesame oil, fall can enjoy complimentary, the most delicious flavor.
Ingredient
1Kg of white radish, 3Tbs of Red pepper powder, 3Tbs of Red pepper powder, 2Tbs of Plum syrup, 3Tbs of Fish Suace, 2Tbs of Grind Garlic, 1 and Half Tbs of sugar, 1 and 1/3Tbs of Kosher salt, 1/3Tbs of Kosher salt, 50g of Chives, Grind Sesame, Sesame oil
Recipe
1. Cut the radish into two 2 × 3mm pieces and shred it so that it is not too thin.
2. Divide salt into 1/3 Tbs 3 times and mix with radish.
3. Let stand for 15 minutes.
4. Drain all the pickled water.
5. Add 3 Tbs of red pepper powder first and mix.
6. Add minced garlic, anchovy sauce, 3 Tbs of red pepper powder, plum syrup, and sugar and mix.
7. Add chives and 1/3 Tbs of salt, then mix with sesame salt and sesame oil.
8. Add vinegar, salt and sugar to taste.
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