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한국식 호두파이강정(Korean style pecan pie)

 

타르트류의 매력적인 요소는 달달하고 맛있는 필링과, 그와 절충된 바삭바삭한 타르트지의 조화라고 생각해요. 최대한 비슷한 스타일로 만들어보기 위해, 쌀튀밥을 사용해 만든 강정과 그 위에 호두필링을 얹어 만들어보았어요. 제법 그럴싸하고, 적당히 달달하면서도 단맛이 입맛을 해치지 않는 맛있는 호두파이 강정을 만들어 보았습니다. 꿉꿉하지 않고 깔끔한 맛의 디저트를 만들어 보겠습니다.

 

 

재료 

 

쌀튀밥 35g,  조청 40g, 올리고당 6g, 버터 5g, 설탕 4g,
 

크랜베리 50g, 호두 70g, 버터 6g, 흑설탕 1Tbs, 물엿 1Tbs,  올리고당 1Tbs, 건무화과

 


만들기 



1. 무스 틀에 랩을 깔아주세요.


2. 먼저 버터를 넣고  버터가 녹기 시작하면 조청 40g, 올라고당 6g, 설탕 4g을 넣고 끓여주세요.


3. 중약불에서 끓여줍니다.


4. 끓기시작하여 설탕이 녹으면 바로 튀밥을 넣어주세요.


5.약불로 줄이고 튀밥에 시럽이 고르게 묻게 섞어줍니다.
 


6. 튀밥을 랲위에 붓고 눌러주며 평평하게 만들어주세요.


7. 식혀줍니다.


8. 팬에 버터를 녹이고 호두를 먼저 중 약불에서 볶아줍니다.


9. 크랜베리도 넣고 살짝 볶아주세요.


10. 재료 2의 흑설탕, 물엿, 올리고당을 넣고 살짝 볶아주세요.


11. 바로 강정위에 얹은 후 고르게 펴주며 눌러주어 강정과 붙게해주세요.


12. 무화과를 얹고 꾹꾹눌러 고정시켜줍니다.


13. 틀에서 꺼낸 다음 부서지지않게 잘라줍니다.

 

  [English Recipe]

 

 

I think the attractive element of tart is a combination of sweet and delicious fillings and crisp tart that has been compromised with him. In order to make it as similar as possible, I made it using fried rice with walnut filling on top of it. It's quite reasonable and sweet, but the sweet taste doesn't hurt my appetite. Let's make a dessert that's not salty, but has a clean taste.

 

 

 Ingredient


35g of popped rice, 40g of grain syrup, 6g of oligosaccharide, 5g of butter, 4g of sugar

50g of cranberries, 70g of pecan, 6g of butter, 1Tbs of black sugar, 1Tbs of starch syrup, 1Tbs of oligosaccharide, Dried figs

 

 

  Recipe

 

1. Please put a rap on the mousse frame.

2. First put in butter and when butter starts to melt, add 40g of dimples, 6g of olago sugar, and 4g of sugar and boil.

3. Bring to a boil over medium low heat.


4. Start boiling and add the popped rice as soon as the sugar melts.


5. Reduce heat to low and mix fried rice evenly with syrup.


6. Pour the popped rice over the top and flatten while pressing.


7. Cool it down.


8. Dissolve butter in pan and stir-fry peacan on medium heat first.


9. Add cranberries and stir-fry a bit.


10. Add brown sugar, starch syrup, and oligosaccharide in ingredients 2 and stir-fry slightly.


11. Place directly on top of Gangjeong and spread evenly. Press evenly to keep it in line with Gangjeong.


12. Place figs on top and press to secure.


13. Remove from the frame and cut without breaking.

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