티스토리 뷰

youtu.be/nkBPh6eyHHI

 

호빵 (Steamed Bun cake) 만들기

 

 

호빵처럼 보자마자 마음이 따뜻해지는 간식이 또 있을까요. 나눠먹을수록 마음이 따뜻해지는, 우리나라 국민들의 추억이 담긴 간식입니다.

 

 

재료 

 

박력분 120g, 강력분 80g, 이스트 4g, 베이킹파우더 6g, 우유 115g, 소금 3g, 버터 15g, 설탕 1/2Tbs, 팥앙금 270g

 


만들기 

 


1. 박력분, 중력분, 베이킹파우더, 설탕을 넣고 섞어주세요.
 


2. 가루류에 이스트를 넣고 석어줍니다.


3. 소금과 우유를 넣고 섞어주세요.


4. 버터를 넣고 표면이 매끈해질때까지 10분간 반죽하여줍니다.
 

5. 랩을 덮고 구멍을 내준 다음 따뜻한 곳에서 40분간 1차 발효해주세요.
 

6. 반죽을 눌러 가스를 빼주세요.
 

7. 55g씩 6등분 한 후 둥굴리기를 해주세요.
 


8. 랩을 덮고 15분간 휴지시켜줍니다.


9. 앙금을 45g씩 분할해주세요.
 

10. 반죽을 눌려 가스를 뺀 후 앙금을 넣고 감싸줍니다.


11. 기름바른  유산지에 호빵을 올려주세요.
 

12. 따뜻한 곳에서 30분간 2차 발효해주세요.


13. 김이 오르는 찜기에 올리고 중불에서 15분간 쪄줍니다.


14. 수증기가 호빵에 떨어지지 않도록 뚜겅에 면보를 씌워주세요.

 

 

 

  [English Recipe]

 

Hoppang is a major snack in all three East Asian countries. The warm white bread and the warm red beans inside are the images that remind us of winter in Asia.
Hoppang is a popular food especially in Korea, where convenience stores are selling steams separately in winter. Most people think of sweet red bean buns, but in Korea, we enjoy eating them in various ways, such as vegetable hoppang, pizza hoppang, and cream hoppang.
Today, we're going to make the purest type of hoppang, sweet red bean

 

 Ingredient


120g of soft flour, 80g of strong flour, 4g of yeast, 6g of baking powder, 115g of milk, 3g of salt, 15g of butter, Half Tbs of sugar, 270g of red bean paste

 

 

  Recipe

 
1. Add the soft flour, All-purpose flour, baking powder, and sugar and mix.


2. Add yeast to the powder stream and stir-fry.


3. Add salt and milk and mix.


4. Add butter and knead for 10 minutes until smooth.


5. Cover the wrap and make a hole, then ferment for 40 minutes in a warm place.


6. Press the dough and drain the gas.


7. Cut each 55g into 6 equal pieces and then circle.


8. Cover the wrap and let it rest for 15 minutes.


9. Please divide the red bean paste into 45 grams.


10. Press dough to drain gas and cover with red bean paste.


11. Place Steamed bun on greased parchment paper.


12. In a warm place, ferment the second for half hour.


13. Place in a steaming steamer and steam on medium heat for 15 minutes.


14. Place a cotton cloth on top so that the steam doesn't fall on the Steamed bun.


공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함