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개성주악 [Korean Traditional Donut, Gaeseong Juak]
어느 음식과 가장 비슷하다고 할 수 있을까요? 찹쌀도너츠와 비슷해보이지만 확연히 다른 요리입니다. 오늘은 찹쌀가루로 개성주악을 만들어 보겠습니다. 달달한 시럽과 바삭하고 속은 부드러운 개성주악의 매력을 한번 느껴보세요.
재료
찹쌀가루 200g, 막걸리 30g, 끓는물 10g, 설탕 35g, 사과 1개, 사과즙 1/2컵, 조청 1컵, 생강 20g, 꿀 4Tbs, 소금 2g
만들기
1. 사과를 강판에 갈아 체에 받쳐 즙을 내주세요.
2. 사과즙, 조청, 생강을 넣고 1분간 끓여주세요.
3. 식은 즙청에 꿀을 넣고 섞어줍니다
4. 찹쌀가루, 설탕, 소금을 넣고 섞어줍니다.
5. 끓는 물을 넣고 섞어주세요.
6. 막걸리를 넣고 튀길 때 모양이 흩어지지 않도록 충분하게 반죽을 해 주세요.
7. 15g정도 씩 떼어 둥굴려주세요.
8. 중앙부분이 너무 부풀지 않도록 눌러준 후 작은 구멍을 내줍니다.
9. 140°의 식용유에서 서서히 튀겨주세요.
10. 앞뒤가 갈색이 나면 꺼내어주세요,
11. 즙청에 30분간 담가 줍니다.
12. 식힘망에 주악을 올려 여분의 즙청을 빼주세요.
[English Recipe]
The savory taste of the dishes is attractive. I tried to decorate the cake using sliced bread. It's a cake that's made easily at home.Which food is the most similar? It looks like a glutinous rice doughnut, but it's a distinctly different dish. Today, we are going to make Gaesongjuak with glutinous rice powder. Feel the charm of sweet syrup and crispy, Gaeseong Juak.
Ingredient
200g of glutinous rice flour, 30g of makgeolli, 10g of boiled water, 35g of sugar, half cup of apple juice, 1 cup of grain syrup, 20g of ginger, 4Tbs of honey, 2g of salt
Recipe
1. Grind the apple on a steel plate and sieve the juice out.
2. Add apple juice, grain syrup and ginger and simmer for 1 minute.
3. Add honey to syrup and mix.
4. Add glutinous rice flour, sugar, and salt and mix.
5. Add boiling water and mix.
6. Add the makgeolli and knead enough to prevent it from spreading out.
7. Divide by about 15 grams and circle.
8. Press the center part so that it doesn't swell too much, and then make a small hole.
9. Gradually fry in 140° of cooking oil.
10. Take it out when it's brown.
11. Soak in syrup for 30 minutes.
12. Place the Juak on a cooling rack to drain the excess syrup.
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