티스토리 뷰

 

흑당밤조림 (Black sugar Chestnut )

 

세상 모든 요리에 흑설탕이 들어가는 요즘, 저도 흑당 유행에 살짝 숟가락 얹어보고자 만들어보았습니다. 흑당 밤조림이에요. 추석에 남은 밤, 물론 그냥 먹어도 맛있지만 마냥 계속 넘어가진 않는게 밤요리죠. 오늘은 달달한 흑설탕을 넣고 달고 맛있게 조려 간식처럼 드셔보실 수 있도록 만들어보보았어요.

 

 

재료 

 

밤 500g, 물 2컵, 흑설탕 3/4컵, 계피가루 1g, 소금 1g

  


만들기 

 


1. 냄비에 물, 계피가루, 흑설탕, 소금, 밤을 넣고 끓여주세요


2. 끓기 시작하면 약불로 줄이고 물이 자작할때까지 살살 섞어 가며 졸여 주세요.


3. 위에 뜨는 부유물을 걷어주세요.


4. 실이 나기 시작하면 불을 끄고 식혀줍니다.


5. 남은 밤은 소독된 병에 담아 냉장보관 해 주세요. 


 

  [English Recipe]

 

 

These days, when all the world's dishes are filled with brown sugar, I've made it to add a little spoon to the black sugar trend. It's Black Sugar Chestnut Glazed dishes.  The rest of the  Chestnut of Chuseok, of course, is delicious even if you eat it, but you don't just skip it. Today, we've prepared sweet brown sugar so that you can enjoy it like a snack.

 

 

 Ingredient

 

500g of chestnut, 2 Cup of water, 3/4 Cup of Black Sugar, 1g of Cinamon Powder, 1g of salt

 

 

  Recipe



1. Boil water, cinnamon powder, brown sugar, salt, and chestnuts in a pot.


2. When it starts to boil, reduce to low heat and simmer gently until the water starts to cool.

 

3. Skim off the float.

 

4. When sticky threads begin to form, turn off the heat and cool it down.

 

5. Refrigerate the rest of the night in a sterilized bottle.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함