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고사리 파스타 (Pasta with Korean Gosari Namul)
추석의 대표적인 나물요리입니다. 고사리와 파스타라니, 이게 무슨 조합인가 싶으실 수도 있겠지만 은은한 고사리와 고소한 들기름의 향이 매력적인 요리입니다. 쉽게 만들어 드실 수 있으니, 추석에 남은 고사리로 한번 만들어 드셔보세요.
재료
스파게티 1인분, 고사리나물, 건고추 1개, 들깨가루, 들기름 ,식용유, 편썬마늘, 소금 1Tbs, 후추, 면수 1/4컵
만들기
1. 물을 넉넉하게 붓고 소금을 넣은 물이 끓기 시작하면 스파게티면을 넣고 삶아주세요.
2. 8분간 삶아 주세요.
3. 면을 삶는 동안 팬에 식용유와 들기름을 넣고 편마늘, 건고추를 중불에서 볶아줍니다.
4. 고사리를 넣고 살짝 볶아줍니다.
5. 스파게티면과 면수 1/4컵정도 넣고 볶아주세요.
6. 소금과 후추로 기호에 맞게 간을 해주세요.
7. 불을 끄고 들깨가루를 넣고 섞어줍니다.
[English Recipe]
This dish is a representative vegetable dish of Chuseok. You may think it's an awkward combination of bracken and pasta, but the subtlety and savory smell of wild oil are attractive dishes. It's easy to make, so try the remaining bracken on Chuseok.
Ingredient
Pasta for 1 person, Seasoned Bracken(Gosari-namul), perilla seeds powder, perilla oil, cooking oil, sliced garlic, 1Tbs of salt
Recipe
1. Pour enough water and when the salted water starts to boil, add pasta noodles and boil.
2. Boil for 8 minutes.
3. While boiling the noodles, add cooking oil and perilla oil to the pan and stir-fry flat garlic and dried chili over medium heat.
4. Add the bracken and stir-fry a bit.
5. Add pasta noodles and 1/4 cup noodles and stir-fry.
6. Season with salt and pepper to suit your taste.
7. Turn off the heat and mix with the perilla powder.
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