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꼬치전 [food on a skewer]

 

벌써 다음주면 추석이네요. 오늘은 전 요리중에서도 색이 예쁘고 곱기로 소문난, 오색 꼬치전을 만들어보았습니다. 재료를 꽂고 계란물을 예쁘게 입혀 색을 내주면 되니 참으로 쉽고 고마운 요리에요.

 

 

 

재료 

 

햄, 계란, 맛살, 단무지, 쪽파, 새송이버섯, 부침가루, 식용유


만들기 

 



1. 단무지를 키친타올을 이용하여 물기를 닦아주세요.

 


2. 단무지의 굵기에 맞춰 새송이버섯을 잘라줍니다.

 


3. 맛살을 반으로 갈라주세요.

 


4. 단무지, 쪽파,  맛살, 햄을 같은 길이로 잘라줍니다.


5. 새송이버섯은 조금 길게 잘라주세요.  전을 부칠 때 좀 줄어드네요.

 


6. 꼬치에 색을 맞추어 꽂아줍니다.


7. 약간의 꽃소금을 넣은 계란을 풀어준 후 체에 걸러주세요.


8. 꼬치의 뒷면에 부침가루를 묻혀주세요.


9. 계란물을 입혀줍니다.


10. 팬에 기름을 두르고 약불에서 앞뒤로 부쳐주세요.

 

  [English Recipe]

 


It's already Chuseok next week. Today, I made five-color skewers, which are also known for their beautiful colors and their finely twisted colors. It's really easy and thankful to put ingredients and put egg water on it to give you color.

 

 

 Ingredient

 

Ham, Egg, Crab meat, Pickled Radish, chives, King Oyster Mushroom, Korean pancake mix, Cooking oil

 

 

 

  Recipe



1. Wipe the water off the pickled radish with kitchen towel.


2. Cut the mushrooms to the thickness of the pickled radish.


3. Cut the Crab meat in half.


4. Cut pickled radish, scallion, meat, and ham into the same length.


5. Cut the mushrooms into long pieces. Mushrooms shrink a bit when you fry the pancakes.


6. Put the color on the skewers.



7. Release the eggs with a little bit of Kosher salt and sieve them.



8. Place Korean pancake powder on the back of the skewer.



9. Apply egg water.



10. Grease pan and heat back and forth over low.

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