티스토리 뷰
LA 갈비찜 (Steamed Short rib)
우리나라 사람들은 오색, 오미를 중시했는데 그중에서도 갈비찜은 오미에 속하는 요리라고 합니다. 오미를 갖춘 요리는 건강에 좋다고 하네요. 갈비찜 특집 제 2탄, 오늘은 LA갈비찜을 만들어볼게요.
재료
LA갈비 2Kg, 배 1개, 사과 1개, 양파 1개, 무 350g, 표고버섯 6개, 밤 15개, 대추 7개, 건고추 3개, 당근 150g, 생강 2톨
다진마늘 2 Tbs, 진간장 12 Tbs, 맛간장 1 1/2 Tbs, 파 1개, 설탕 2 Tbs, 후추, 참기름, 물 1컵
만들기
1. 갈비를 물에1시간 동안 담가 중간 중간에 물을 갈아주며 핏물을 빼주세요.
2. 뼛가루가 없도록 깨끗하게 씻어주세요.
3. 배, 사과, 양파를 적당한 크기로 잘라 생강, 물1컵을 넣고 믹서기에 갈아주세요.
4. 면보에 즙을 짜줍니다.
5. 즙에 진간장, 맛간장, 설탕, 후추, 참기름, 다진마늘을 넣고 섞어주세요.
6. 무, 당근을 적당한 크기로 잘라 돌려깍기를 해 줍니다.
7. 냄비에 갈비를 깔고 당근, 무, 표고버섯, 밤, 대추을 넣고 양념장을 부어주세요.
8. 쎈불에서 뚜껑을 닫고 10분간 끓여주세요.
9. 건고추, 파를 넣고 30분간 중약불에서 끓여줍니다.
10. 불 쎄기에 따라 시간이 변경 될 수 있어요.
11. 불을 끄고 참기름을 둘러주세요.
[English Recipe]
People in Korea valued five colors and five flavors. Among them, Steamed Short rib is one of five flavors. I heard that cooking with five flavors is good for your health. Steamed Short rib special 2nd. Let's make L.A. Steamed Short rib.
Ingredient
2Kg of Korean short ribs, 1 Pear, 1 Apple, 1 onion, 350g of radish, 6 Pyogo Mushroom, 15 chestnuts, 7 Jujubes, 3 dried red pepper, 150g of carrot, 2 Gingers,
2Tbs of grind Garlic, 12Tbs of dark soy sauce, 1 and Half Tbs of Soy sauce for soup, 1 Green Onion, 2Tbs of sugar, Pepper, Sesame oil, 1 cup of water
Recipe
1. Drain ribs in water for 1 hour. Change the water one at a time.
2. Rinse thoroughly to avoid bone dust.
3. Put pear, apple, and onion into appropriate sizes, add ginger, 1 cup water, and grind in blender.
4. Squeeze the juice out of the cotton cloth.
5. Add soy sauce, soy sauce, sugar, pepper, sesame oil, and chopped garlic in the juice and mix.
6. Cut the radish and carrot into appropriate sizes and cut them.
7. Place the ribs in a pot and pour the seasoning sauce in carrot, radish, Pyogo Mushroom, chestnut, and jujube.
8. Cover and simmer for 10 minutes.
9. Add dried red pepper and green onion and boil over medium low heat for 30 minutes.
10. Time may change depending on the intensity of the fire.
11. Turn off the heat and cover with sesame oil.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
도토리묵(Arcon Muk)을 집에서 직접 쑤기 (+도토리묵무침) (0) | 2019.09.27 |
---|---|
고사리 파스타 (Pasta with Korean Gosari Namul) 만들기 (0) | 2019.09.12 |
오색꼬치전 [food on a skewer] 만들기 (0) | 2019.09.06 |
소갈비찜 [Steamed Beef Rib] 만들기 (0) | 2019.09.03 |
사탕절편, 옥춘절편 만들기 [Candy Jeolpyeon] (4) | 2019.08.30 |