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사탕절편, 옥춘절편 [Candy Jeolpyeon]
한국의 떡인 절편, 오늘은 색색깔을 넣어 사탕처럼 귀여운 사탕절편과 옥춘절편을 만들어 보았습니다. 천연재료를 사용하여 건강하게 드실 수 있어요.
재료
멥쌀가루 200g, 물 5Tbs, 소금물 1/4컵, 백년초 가루 약간, 녹차 가루 약간, 고구마 가루 약간, 호박가루 약간, 참기름
만들기
1. 쌀을 5시간이상 불린 후 방앗간에서 빻아옵니다.
2. 멥쌀가루에 물을 넣고 비벼주세요.
3. 쌀가루가 몽글몽글 촉촉하게 물주기를 합니다.
4. 쌀가루의 수분양에 따라 물양이 달라질 수 있어요.
5. 체에 내려주세요.
☆ 기호에 맞게 설탕을 넣어주세요.
6. 젖은 면보에 쌀가루를 올리고 면보로 덮어주세요.
7. 김이 오르는 찜기에 20분간 찐 후 5분간 뜸을 들여주세요.
8. 1/4컵의 물에 약간의 소금을 타주세요.
9. 떡을 면보에서 떼어낸 후 소금물을 묻혀가며 매끈해지도록 치대어줍니다.
10. 천연가루의 색의 수에 맞게 조금씩 떼어 천연가루등을 넣고 반죽해주세요.
11. 천연색소가루를 넣지 않은 떡을 길게 둥굴려줍니다.
12. 천연색소가루를 넣은 떡을 흰떡의 길이에 맞게 가늘게 늘려줍니다.
13. 흰떡 위에 가루를 넣은 떡을 올려줍니다.
14. 살짝씩 눌러가며 밀어주세요.
15. 손칼을 이용하여 비벼가면서 잘라줍니다.
16. 돌려가며 중앙부분을 눌러줍니다.
17. 참기름을 표면에 묻혀주세요.
[English Recipe]
I made cuttings, which are Korean rice cakes, and cuttings, which are cute like candy, with color. You can eat healthy using natural ingredients.
Ingredient
200g of nonglutinous rice powder, 5Tbs of Water, Quater cup of salt water, a little bit of cactusfruit powder, a little bit of greentea powder, a little bit of sweet potato powder, a little bit of pumpkin powder, sesame oil
Recipe
1. Soak the rice in water for more than 5 hours and grind it in the mill.
2. Mix the rice flour with water.
3. Water the rice flour to moisten it.
4. Depending on the amount of water in the rice flour, the quality may vary.
5. Put it on a sieve, please.
☆ Sift and mix sugar to taste.
6. Place rice flour on a wet sheet and cover with cotton cloth.
7. Place rice flour on a wet sheet and cover with cotton cloth.
8. Add a little salt to 1/4 cup water.
9. Remove the rice cake from the cotton cloth and knead it until it is smooth while applying salt water.
10. Tear off the natural powder to match the number of colors, add natural powder, and knead.
11. Roll out the rice cake without natural pigments.
12. Stretch the rice cake with natural coloring powder to match the length of the white rice cake.
13. Place rice cake with flour on top of white rice cake.
14. Press lightly and push.
15. Rub it with a hand knife and cut it.
16. Rotate and press the middle part.
17. Cover with sesame oil.
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