티스토리 뷰
깻잎전 [Perilla Leaves Jeon.]
다져놓은 돼지고기와 소고기 소를 가득 채운 깻잎전입니다. 향긋한 깻잎의 향과 든든한 소의 맛을 느껴보세요.
재료
깻잎 18장, 돼지고기 150g, 소고기 100g, 당근 30g, 애호박 50g, 두부 100g, 표고버섯 2개, 양파 1/4개, 홍고추1개, 청양고추 1개,
계란 2개, 계란 1/2개, 다진마늘 2Tbs, 생강즙 1Tbs, 진간장 1Tbs, 설탕 1/2Tbs, 꽃소금 1/3Tbs, 다진파 2Tbs, 밀가루 3큰술, 들기름, 식용유
만들기
1. 깻잎을 깨끗하게 씻은 후 물기를 빼주세요.
2. 야채는 모두 잘게 썰어주세요.
3. 두부를 으깬 후 꼭 짜줍니다.
4. 돼지고기, 소고기, 다진마늘, 진간장, 참기름, 후추를 넣고 버무려주세요.
5. 잘게 썬 야채와 파, 두부, 꽃소금, 후추, 계란1/2개, 깨소금, 참기름을 넣고 찰진 느낌이 나도록 살찍 치대며 버무려주세요.
6. 깻잎 앞 뒤에 밀가루를 묻힌 후 여분의 밀가루는 털어줍니다.
7. 깻잎 앞면에 속을 얹은 후 감싸줍니다.
8. 계란에 약간의 소금을 넣고 풀어주세요.
9. 달구어진 팬에 식용유와 들기름을 반씩 넣고 중 약불로 줄여줍니다.
10. 계란물을 묻혀 약불에서 앞 뒤로 색이 많이 나지 않게 천천히 지져주세요.
[English Recipe]
This is sesame leaf jeon filled with minced pork and beef. Feel the fragrant scent of perilla leaves and the strong taste.
Ingredient
18 perilla leaves, 150g of pork, 100g of beef, 30g of carrot, 50g of young pumpkin, 100g of Dubu, 2g of shitake, Quater of onion, 1 Red pepper, 1 Cheongyang pepper
2 eggs, Half of egg, 2Tbs of Grind garlic, 1Tbs of ginger juice, 1Tbs of Dark soy sauce, Half Tbs of sugar, 1/3Tbs of kosher salt, 2Tbs of chopped green onion, 3Tbs of flour, perilla oil, Cooking oil
Recipe
1. Wash perilla leaves clean and drain.
2. Slice all vegetables into small pieces.
3. Mash tofu and squeeze it out
4. Add pork, beef, minced garlic, soy sauce, sesame oil, and pepper and mix.
5. Add chopped vegetables and green onions, tofu, Kosher salt, pepper, eggs 1/2/2, sesame salt, sesame oil, and mix thoroughly to make it feel like it has been chopped.
6. After applying flour to the front and back of perilla leaves, shake off the extra flour.
7. Place filling on front of perilla leaf and cover it.
8. Beat in eggs with a little salt.
9. Put cooking oil and perilla oil in a heated pan half and reduce the heat to medium.
10. Add egg water and slowly cook over low heat to low color.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
소갈비찜 [Steamed Beef Rib] 만들기 (0) | 2019.09.03 |
---|---|
사탕절편, 옥춘절편 만들기 [Candy Jeolpyeon] (4) | 2019.08.30 |
치즈가 녹아내리는 치즈돈까스 [cheese pork cutlet.] 만드는 법 (0) | 2019.08.23 |
알토란 레시피, 참치쌈장[Korean ssamjang with tuna] 만들기 (0) | 2019.08.14 |
여름 별미, 비빔막국수[Makguksu] 만들기 (0) | 2019.08.09 |