티스토리 뷰

참치쌈장 [Korean ssamjang with tuna]

 


날이 선선해지니 이제 좀 불 앞에 설 마음의 여유가 생기네요. 오늘은 알토란에서 본 참치쌈장을 그대로 만들어 보았어요. 

 

 

재료 

 

참치캔 1개 (대), 파 반개,  양파 반개, 새송이 버섯 반개, 표고버섯 3개, 청양고추 4개, 된장 3큰술, 고추장 3큰술, 맛술 3큰술, 다진마늘 1큰술, 참기름 1큰술, 깨소금 5큰술, 고운 고춧가루 반큰술 

 


만들기 

 


1.  참치캔의 기름과 참치를 분리해주세요. 

 


2. 참치를 잘게 부셔주세요. 

 


3. 표고버섯,  양파, 청양고추,  새송이버섯을 잘게 썰어주세요. 

 


4. 팬에 참치기름을 붓고 기포가 생기면 양파를 넣고 볶아줍니다. 


5. 다진 마늘과 송송썬파를 넣고 파향이 우러나도록 볶아 주세요. 


6. 야채가 어느정도 익으면 참치를 넣고 볶아줍니다. 


7. 참치와 야채의 양이 비슷하게 넣어줍니다. 


8. 된장, 고추장, 맛술을 넣고 볶아주세요. 


9. 고춧가루와 청양고추를 넣고 섞어주세요. 


10. 한김 식힌 후 참기름과 깨소금을 넣어주세요

 

 

 

  [English Recipe]

 


Let's make cold bibimak noodles. We've prepared a simple and easy way to enjoy using cold buckwheat broth.

 

 

 Ingredient

 

 

1 Can of Tuna, Half of spring onion, Half of Onion, Half of Saesongi Mushrooms, 3 Shiitake Mushrooms, 4 Cheongyang Green Pepper, 3Ts of Soy paste sauce, 3Ts of Red pepper paste sauce, 3Ts of Cooking Wine, 1Ts of Grind Garlic, 1Ts of Sesame Oil, 5 Grind Sesame, Half Ts of Red Pepper Powder  

 

 

  Recipe

 


1. Separate the oil and tuna from the canned tuna. 


2. Pour the tuna into small pieces, please. 


3. Chop Pyogo mushrooms, onion, cheongyang pepper, and saeongi mushrooms. 


4. Pour tuna oil in the pan and stir-fry onion when air bubbles occur. 


5. Add minced garlic and green onion and stir-fry until the scallions are high. 


6. When the vegetables are cooked, add tuna and stir-fry. 


7. Add tuna and vegetables in a similar amount. 


8. Stir-fry soybean paste, red pepper paste, and wine. 


9. Add chili powder and cheongyang pepper and mix. 


10. Cool and add sesame oil and Grind sesame.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함