티스토리 뷰
치즈돈까스 [cheese pork cutlet.]
치즈가 쭈욱 늘어나는 치즈돈까스입니다. 치즈돈까스는 항상 보는것만으로도 사람의 침샘을 자극하는 요리지요. 특히나 흰 모짜렐라 치즈가 쭈욱 늘어나는 것을 보면 식욕이 더 돋워지는것 같아요. 오늘은 집에서도 만들 수 있는 치즈돈까스 레시피를 준비해보았습니다.
재료
돼지고기 안심 500g, 모짜렐라치즈 200g, , 계란 2개, 생강술 4Tbs, 밀가루, 빵가루, 후추 약간, 소금 약간, 식용유, 양배추 1장, 토마토, 돈가스소스,
만들기
1. 돼지고기 안심의 길이를 반으로 잘라줍니다.
2. 끝부분을 1cm정도 남기고 1cm정도의 폭으로 포를 두번 떠주세요.
3. 연육기를 이용하여 15 × 11cm 정도의 크기로 고르게 두둘겨줍니다.
4. 치즈를 10×6×2.5cm 정도의 크기로 잘라주세요.
5. 돼지고기에 약간의 소금, 후추, 생강술 1Tbs를 뿌려 10분간 재워주세요.
6. 돼지고기 위에 치즈를 얹고 앞 뒤 좌 우로 감싸줍니다.
7. 밀가루를 묻혀줍니다.
8. 계란을 풀고 고르게 묻혀줍니다.
9. 빵가루를 눌러 가며 고르게 묻혀주세요.
10. 180°의 기름에서 앞 뒤 노릇하게 튀겨줍니다.
11. 튀김을 모두 건져 올린 후 10초 후 다시 겉면이 바삭하게 튀겨주세요.
12. 거름망에서 여분의 기름기를 빼줍니다.
[English Recipe]
Cheese pork cutlet. Cheese pork cutlet is a dish that stimulates a person's salivary glands just by looking at it all the time. Especially when I see the white mozzarella cheese growing, I think my appetite is getting better. Today, we prepared a recipe for cheese pork cutlet that can be made at home.
Ingredient
500g of Beef Tenderloin, 200g of Mozzarella cheese block, 2 eggs, 4Tbs of Ginger alchol, flour, bread crumbs, pepper, salt, Cooking oil, 1 sheet of cabage, Tomato, Sauce for pork cutlet
Recipe
1. Cut pork lengthwise in half.
2. Leave about 1cm at the end and slice thinly in about 1cm width.
3. Using a meat hammer, evenly beat to a size of 15 × 11 cm.
4. Cut the cheese into about 10x6x2.5cm pieces.
5. Marinate pork with a little salt, pepper and 1 Tbs of ginger alchol for 10 minutes.
6. Place the cheese on top of the pork and cover with the front left and right.
7. Put flour on it.
8. Loosen the eggs and coat evenly.
9. Press bread crumbs and coat evenly.
10. Fry in 180° of oil until it is golden brown.
11. Remove the pork cutlet from oil and fry again after 10 seconds.
12. Remove the extra grease from the pork cutlet.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
사탕절편, 옥춘절편 만들기 [Candy Jeolpyeon] (4) | 2019.08.30 |
---|---|
고소한 향과 맛의 깻잎전 [Perilla Leaves Jeon] 만들기 (0) | 2019.08.27 |
알토란 레시피, 참치쌈장[Korean ssamjang with tuna] 만들기 (0) | 2019.08.14 |
여름 별미, 비빔막국수[Makguksu] 만들기 (0) | 2019.08.09 |
국민반찬 깻잎장아찌 [Pickled perilla leaves] 만드는 법. (1) | 2019.08.06 |