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비빔막국수 [Korean Buckwheat Noodles / Makguksu]
시원한 비빔막국수를 만들어 볼게요. 냉면육수를 사용하여 간단하고 쉽게 즐기실 수 있는 방법으로 준비해보았어요.
재료
냉면사리 2인분, 무 200g, 당근 1/4개, 양파 반개, 깻잎 5장, 상추 3장, 식초 2Tbs, 고춧가루 1Tbs, 설탕 1Tbs, 소금 3/4Tbs, 얼음
냉면육수 1/4컵, 고춧가루 2큰술, 식초 2Tbs, 설탕 2Tbs, 올리고당 1Tbs, 고추장 2큰술, 다진마늘 1큰술, 깨소금, 연겨자 약간, 삶은 계란 1개
만들기
1. 냉면육수, 고춧가루, 고추장, 식초, 설탕, 다진마늘, 올리고당, 깨소금, 연겨자를 넣고 미리 양념장을 만들어 숙성시켜주세요.
2. 무를 0.3 x 5cm길이로 썰어 소금에 20분간 절여줍니다.
3. 양파를 얇게썰어 찬물에 5분간 담군 후 체에 받쳐주세요.
4. 당근과 상추, 깻잎을 채를 썰어주세요.
5. 절여진 무의 물기를 꼭 짜줍니다.
6. 식초와 설탕, 고춧가루 1Tbs를 넣고 버무려주세요.
7. 냉면사리를 풀어 잠시 물에 담구어 완전히 풀어주세요.
8. 끓는 물에 냉면사리를 넣고 30초 후에 건져 찬물에 비벼가며 씻어주세요.
9. 전분기를 뺀 냉면사리를 얼음물에 잠시 담구었다 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.
10. 큰 접시에 사리와 야채를 얹고 소스를 얹은 후 비벼주세요.
[English Recipe]
Let's make cold bibimak noodles. We've prepared a simple and easy way to enjoy using cold buckwheat broth.
Ingredient
2 Person of Buck Wheat Noodles, 200g of radish, Quater of Carrot, Half of onion, 5 perilla leaves, 3 lettuce, 2Tbs of vinegar,1Tbsf of Red pepper powder, 1Tbs of sugar, 3/4Tbs of salt, Ice
1/4 Cup of meat broth(for Cold Noodles), 2Tbs fo Red pepper Powder, 2Tbs of sugar, 1Tbs of oligosaccharide, 2Tbs of Red pepper paste, 1Tbs of Grind Garlic, Grind Sesame, light mustard, Bold egg
Recipe
1. Add naengmyeon stock, red pepper powder, red pepper paste, vinegar, sugar, chopped garlic, oligosaccharide, sesame salt, and soft potatoes and make a seasoning sauce in advance to mature.
2. Cut the radish into 0.3 x 5cm long pieces and marinate them in salt for 20 minutes.
3. Slice onion thinly and soak in cold water for 5 minutes and sieve.
4. Julienne the carrots, lettuce and perilla leaves.
5. Squeeze the water of the pickled radish.
6. Add vinegar, sugar, and 1 Tbs of red pepper Powder and mix.
7. Loosen the Buck Wheat Noodles and soak it in water for a while to completely release.
8. Add Buck Wheat Noodles to boiling water and remove after 30 seconds and wash with cold water.
9. Soak the starch-free Buck Wheat Noodles in ice water for a while and sieve the water out.
10. Place Buck Wheat Noodles and vegetables on a large plate and mix with sauce.
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