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깻잎장아찌 [Pickled perilla leaves]
깻잎장아찌 만드는 법입니다. 육수와 간장을 우려 만드는 레시피로, 깻잎장아찌와 밥을 먹으면 밥 한공기가 뚝딱이에요~
재료
계란 15개, 천일염 2/3Tbs, 식초 2Tbs, 물 400ml, 물 200ml, 다시마깻잎 150장, 물 3컵, 멸치 7마리, 대파 1/2개, 양파 1/2개, 생강 1톨, 마늘 5개, 청양고추 1개, 다시마, 육수 3/4컵, 진간장 1/2컵, 멸치액젓 1/2컵, 소주 1/2컵, 설탕 1/4컵, 식초 4Tbs, 들기름, 홍고추 1개, 식초
만들기
1. 깻잎을 식초를 탄물에 5분간 담구워주세요.
2. 깨끗하게 씻어 체반에 받쳐 물기를 빼줍니다.
3. 멸치의 내장을 뺀 후 전자레인지에 30초간 돌려 비린내를 제거해주세요.
4. 물, 멸치, 생강, 양파, 편썬마늘, 대파, 다시마를 넣고 끓여줍니다.
5. 끓기 시작하면 중 약불로 줄인 후 10분간 끓여주세요.
6. 다시마를 꺼내주세요.
7. 5분간 중 약불에서 더 끓여주세요.
8. 재료를 체에 받쳐 육수를 받아주세요.
9. 육수, 진간장, 멸치액젓, 소주, 설탕, 식초를 넣고 1분간 끓여주세요.
10. 한김 식혀주세요.
11. 깻잎을 담은 용기에 부어주세요.
12. 채썬 홍고추를 넣고 간장물을 끼얹어줍니다.
13. 숨이 죽으면 위 아래로 바꾸어 뒤집어주세요.
14. 반나절이 지나면 부드러운 깻잎 장아찌를 드실수있어요.
[English Recipe]
how to make 'Silla Leaf Sauce'. It is a recipe for making broth and soy sauce. When you eat Pickled perilla leaves and rice, a bowl of rice disappears quickly. I hope you enjoy it.
Ingredient
150 perilla leaves, 3 Cup of water, 7 Anchovies, Half of spring onion, half of onion, 1 Ginger, 5 Garlics, cheongyang red pepper, Kelp, 3/4 Cup of Stock, Half cup of Dark soy sauce, Half cup of fish sauce, Half cup of Soju, 1/4 Cup of Sugar, 4Tbs of Vinegar, perilla oil, Red Pepper, vinegar
Recipe
1. Soak perilla leaves in water with vinegar for 5 minutes.
2. Wash clean and support your body to drain.
3. Remove the entrails of anchovies and microwave them for 30 seconds to remove the splashes.
4. Add water, anchovies, ginger, onion, sliced garlic, green onions, and kelp and boil.
5. When it starts to boil, reduce to medium-low heat and simmer for 10 minutes.
6. Please take out the kelp.
7. Bring to a boil over medium-low heat for 5 minutes.
8. Sieve the ingredients and get the broth.
9. Add broth, soy sauce, anchovy liquid, soju, sugar, and vinegar and simmer for 1 minute.
10. Please cool it down.
11. Pour into a bowl of perilla leaves.
12. Add shredded red pepper and sprinkle with soy sauce.
13. When you're out of breath, change it up and down and turn it upside down.
14. After half a day, you can have it
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