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맥반석 계란 [Grilled Egg]
간단하게 만들어 두고두고 먹을 수 있는 구운계란입니다. 다이어트에도 좋고, 삶은 계란보다 쉽게 물리지 않아서 꾸준히 먹을 수 있다는 장점이 있는 것 같아요
재료
계란 15개, 천일염 2/3Tbs, 식초 2Tbs, 물 400ml, 물 200ml, 다시마
만들기
1. 냉장고에서 계란을 실온에 1시간정도 미리 꺼내어놓습니다.
2. 계란을 식초를 탄 물에 10분간 담가두세요.
3. 계란을 흐르는 물에 씻어줍니다.
4. 전기밥솥에 따뜻한 물 400ml을 붓고 소금과 식초를 넣고 저어주세요.
5. 다시마를 넣어줍니다.
6. 계란을 넣어주세요.
7. 취사버튼을 눌러주세요.
8. 취사가 끝나면 물 200ml을 넣고 다시 취사버튼을 눌러줍니다.
[English Recipe]
This is a grilled egg that you can make and eat. It's good for diet, and it doesn't bite as easily as boiled eggs, so it has the advantage of being able to eat steadily.
Ingredient
15 eggs, 2/3Tbs of bay salt, 2Tbs of Vinegar, 400ml of water, 200ml of water, Kelp
Recipe
1. Pick eggs out from refrigerator about 1 hour in advance.
2. Soak the eggs in vinegar water for 10 minutes.
3. Wash the eggs in running water.
4. Pour 400ml of warm water into the rice cooker and stir in salt and vinegar.
5. Put the kelp in.
6. Add eggs, please.
7. Please press the cook button.
8. After cooking, add 200ml of water and press the cooking button again.
9. Allow 30 minutes of moxification in a warm state.
10. Soak the eggs in cold water for 20 minutes.
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