티스토리 뷰
차돌박이 샐러드 [Beef Brisket Salad]
차돌박이는 효용성이 많은 고기에요. 찌개에 넣어먹어도 좋지만 살짝만 구워 샐러드와 만들어먹어도 좋지요. 오늘은 어떤 샐러드에도 적용하기 좋은 깔끔한 맛의 간장드레싱과, 차돌박이를 살짝 구워 만드는 샐러드를 소개해드릴게요.
재료
차돌박이 200g, 전분가루 2Ts, 영양부추 40g, 모듬야채 60g, 양파 1/4개, 어린잎 약간,
다진마늘 1Ts, 매실청 2Ts, 식초 2Ts, 설탕 1Ts, 올리브오일 2Ts, 진간장 3Ts, 레몬즙 2Ts, 소금 약간, 후추
만들기
1. 다진마늘 1Ts, 매실청 2Ts, 식초 2Ts, 설탕 1Ts, 올리브오일 2Ts, 진간장 3Ts, 레몬즙 2Ts을 넣고 드레싱을 만들어주세요.
2. 양파를 얇게 썰어 5분간 찬물에 담가주세요.
3. 영양부추를 적당한 길이로 잘라 5분간 찬물에 담가주세요
4. 모듬야채를 찬물에 5분간 담가둡니다.
5. 양파와 부추, 야채를 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.
6. 차돌박이에 소금과 후추를 뿌려주세요.
7. 전분을 뿌려준 후 겉면에 고르게 묻도록 버무려주세요.
8. 달구워진 팬에 차돌박이를 넣고 중불에서 구워줍니다.
9. 야채에 소스를 넣고 버무려줍니다.
10. 접시에 차돌박이를 두르고 야채를 올려줍니다.
[English Recipe]
Beef Brisket is a very useful meat. You can put it in a stew, but you can cook it with a salad. Today, we'll introduce a neat soy sauce dressing that's good for any salad, and a salad that makes Beef Brisket gourds lightly.
Ingredient
200g of Beef Brisket, 2Ts of starch, 40g of chives, 60g of vegetable, Quater of onion, young leaves,
1Ts of Grind Garlic, 2Ts of Plum Extract, 2Ts of Vinegar, 1Ts of sugar, 2Ts of olive oil, 3Ts of nicely aged soy sauce, 2Ts of Lemon juice, salt, pepper
Recipe
1. 1Ts of Grind Garlic, 2Ts of Plum Extract, 2Ts of Vinegar, 1Ts of sugar, 2Ts of olive oil, 3Ts of nicely aged soy sauce, 2Ts of Lemon juice and make the dressing sauce.
2. Slice the onion thinly and soak in cold water for 5 minutes.
3. Cut the Chives into suitable lengths and soak in cold water for 5 minutes.
4. Soak the assorted vegetables in cold water for 5 minutes.
5. Sieve onions, leeks, and vegetables to drain.
6. Season the meat with salt and pepper.
7. Sprinkle with starch and mix evenly on the surface.
8. Place Beef Brisket in a heated pan and bake over medium heat.
9. Mix the sauce with the vegetables.
10. Put the Beef Brisket on the plate and put the vegetables on it.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
전기밥솥으로 아주 쉽게, 구운 계란(맥반석계란-Grilled Egg) 만들기 (0) | 2019.08.02 |
---|---|
고소한 제철 감자전 [Potato jeon] 만들기 (0) | 2019.07.30 |
칼칼하고 시원한 콩나물 냉국[bean sprout cold soup]만들기 (0) | 2019.07.16 |
빠져드는 맵짠의 매력, 매운 알감자조림 (Sauce Braised Potatoes) (0) | 2019.07.12 |
세상 가장 맛있는 비빔국수(Bibim Noodles) 만들기 + 돼지고기 약고추장(sautéed hot pepper paste.) (0) | 2019.07.09 |