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세상 가장 맛있는 비빔국수(Bibim Noodles) 만들기 + 돼지고기 약고추장(sautéed hot pepper paste.)
KAYA_0316 2019. 7. 9. 10:00약고추장 비빔국수 (Bibim Noodles with sautéed hot pepper paste.)
비빔국수의 계절입니다. 비빔국수보단 잔치국수를 더 좋아하는데도 여름만 되면 잔치국수는 보기만 해도 더워요. 그렇지 않나요? 오늘은 약고추장을 만들어 비빔국수에 버무려 먹어보았습니다. 들기름과 돼지기름이 들어가 더 고소하고 풍성한 맛의 비빔국수를 만들어 드셔보세요.
재료
소면 2인분, 다진 돼지고기 200g, 고추장 7Tbs, 물 1/4컵, 참외 1/2개, 다진양파 1/2컵, 양파 1/2개, 애호박 1/3개, 당근 1/3개, 다진마늘 2Tbs, 파 1개, 소금 약간, 진간장 1Tbs, 생강술 2Tbs, 맛술 2Tbs, 식용유, 들기름, 설탕 2 1/2tbs, 후추, 깨소금, 참기름, 무순
만들기
1. 참외, 당근, 양파, 호박을 적당한 크기로 채를 썰어주세요.
2. 양파를 다져줍니다.
3. 팬에 식용유와 들기름, 다진 양파를 넣고 양파가 투명해지도록 볶아주세요.
4. 다진마늘, 송송 썬 파를 넣고 볶아줍니다.
5. 다진 돼지고기를 넣고 볶아주세요.
6. 진간장을 넣고 잠시 볶은 후 생강술, 맛술, 고추장을 넣고 볶아주세요.
7. 되직하면 물과 들기름을 넣고 볶아주세요.
8. 후추와 깨소금을 넣어줍니다.
9. 팬에 식용유와 들기름을 두르고 당근, 양파, 호박순으로 볶아주세요.
10.각 가정의 고추장의 간을 보시고 야채에 소금으로 간을 합니다.
11 천일염을 넣은 물이 끓기 시작하면 소면을 넣어줍니다.
12. 물이 끓기 시작하면 1/4컵 정도의 물을 붓고 다시 끓으면 물을 부어주는 과정을 세번 반복해주세요.
13. 흐르는 물에 소면을 씻어 체에 받친 후 약간의 참기름을 넣고 버무려주세요.
14. 그릇에 소면, 야채, 참외, 약고추장을 넣고 버무려주세요.
[English Recipe]
It's the season for bibim guksu. I like Banquet Noodles more than bibim guksu, but it's hot just to look at them in summer. Isn't it? Today, I made Yakgochujang and mixed it with bibim guksu. Try making bibimguksu with Perrila oil and pig oil.
[Yakgochujang means stir-fried Korean Red pepper paste. usually, stir-fried with grind beef or chopped pork.]
Ingredient
2 plain noodles, 200g of Chopped Pork, 7Tbs of red pepper paste, Quater cup of water, Half of Korean melon, Half cup of chopped onion, Half of onion, 1/3 of young pumpkin, 1/3 of Carrot, 2Tbs of Grind Garlic, 1 green onion, a little bit of salt, 1Tbs of Dark soy sauce, 2Tbs of Ginger Alcohol, 2Tbs of Cooking wine,
Cooking oil, Perilla Oil, 2 1/2tbs of sugar, pepper, Grind sesame, Sesame Oil, radish sprouts
Recipe
1. Shred Korean melon, carrot, onion and young pumpkin into appropriate sizes.
2. Chop the onions.
3. Put cooking oil, perilla oil, and chopped onions in a pan and stir-fry so that onions are transparent.
4. Add grind garlic and green onion and stir-fry.
5. Add minced pork and stir-fry.
6. Add soy sauce, stir-fry for a while, then stir-fry ginger alchol, Cooking wine, and gochujang.
7. Add water and perilla oil and stir-fry when Sauce is to hard.
8. Add pepper and sesame salt.
9. Grease a pan with perilla oil and stir-fry in order of carrots, onions, and green pumpkin.
10. Try the taste of red pepper paste in each household and season the vegetables with salt.
11. When the water with a bay salts starts to boil, add plain noodles.
12. When the water starts to boil, pour 1/4 cup of water and repeat the process three times.
13. Wash plain noodles in running water and sieve and mix with a little sesame oil.
14. Combine with thin noodles, vegetables, Korean melon, and stir-fried Red pepper paste in a bowl.
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