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매실청(Plum Extract, Maesil Cheong)
매실청은 한식에 양념만드는 재료에는 대부분 들어가는 것 같아요. 새콤한 맛과 단맛을 함께 낼 수 있어서 양념의 맛을 풍성하게 만들어 주는 재료이죠. 오늘은 제가 직접 재배해서 만든 매실로 매실청을 담가보았습니다.
재료
청매실 4Kg, 올리고당 2Kg, 백설탕 2Kg
만들기
1. 매실을 깨끗하게 씻은 후 물기를 말려줍니다.
2. 매실에 달려있는 꼭지를 요지등을 이용하여 빼주세요.
3. 소독된 용기에 매실을 담고 올리고당을 부어줍니다.
4. 병을 이리저리 굴려 올리고당이 고르게 묻게 해 주세요.
5. 설탕을 부어줍니다.
6. 한지로 입구를 봉해줍니다.
7. 가스가 배출되도록 3일 후 뚜껑을 덮습니다.
8. 반 그늘에서 1년간 숙성시켜줍니다.
9. 1년 후 매실과 청을 분리 시켜주세요.
[English Recipe]
If you look at the Korean food recipe, you might wonder what plum extract is like. You can think of it as a mammoth. In Korea, the plum extract is believed to be good for your health, so it is sometimes used instead of sugar to make spices. It is one of the basic ingredients of Korean food.
Ingredient
4Kg of Cheong Maesil, 2kg of oligosaccharide, 2kg white sugar
Recipe
1. Wash plums thoroughly and dry them.
2. Remove the plums from the plums using the Toothpick.
3. Put plum in a sterilized container and pour in oligosaccharide.
4. Roll the bottle around to make sure the oligosaccharide is evenly buried.
5. Pour in sugar.
6. Seal the entrance with hanji.
7. Cover after 3 days to allow gas to escape.
8. It ages in half shade for a year.
9. After a year, separate the plum from the Extract.
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