티스토리 뷰

 

 

깐풍가지 (Sweet and sour eggplant)

 

가지를 튀기듯이 익혀 깐풍소스에 묻혀 먹는 깐풍가지입니다. 중국집에서 먹는듯한 맛을 즐겨보세요.

 

 

재료 

 

가지 1개, 돼지고기 200g, 두반장 3/4Tbs, 굴소스 1Tbs, 설탕 1/2Tbs, 물 1/2컵, 전분가루 2Tbs, , 전분가루 1Tbs, , 찹쌀가루 4Tbs,  찹쌀가루 2Tbs, 물 1/2컵, 다진마늘 1Tbs, 파 1/2개, 

홍피망 1/4개, 노랑피망 1/4개, 양파 1/2개, 건고추 2개, 후추, 소금 약간, 생강술 2Tbs, 참기름. 쪽파, 식용유



만들기 


1. 고기를 먹기 좋게 잘라 줍니다,


2. 후추, 생강술, 소금 약간을 넣고 섞은 후 10분간 재워 주세요.


3. 가지를 반으로 가른 후 어슷하게 잘라줍니다.


4. 양파, 홍피망과 노랑피망을 먹기 좋은 크기로 썰어주세요.

 


5. 두반장, 설탕, 굴소스를 섞어주세요.

 


6. 전분가루 2Tbs와 찹쌀가루 4Tbs를 섞어 줍니다. 

 


7. 가지와 돼지고기에 가루를 묻혀주세요.

 


8. 전분가루 1Tbs와  찹쌀가루 2Tbs, 물 1/2컵을 붓고 섞어줍니다. 

 
9. 가루를 묻힌 가지와 돼지고기에 튀김 옷을 입혀줍니다.

 


10.. 식용유를 넉넉히 붓고 기름이 달구워지면 가지를 먼저 노릇하게 튀겨주세요.


11. 돼지고기를 노릇하게 튀겨줍니다.


12. 팬에 식용유를 두르고 달구워지면 파와 마늘, 건고추를 넣고 볶아주세요.

 


13. 홍피망과 노랑피망, 쪽파를 넣고 볶아줍니다.

 


14. 양념장을 넣고 살짝 볶은 후 튀긴 가지와 돼지고기를 넣고 볶아줍니다. 


15. 참기름을 넣고 섞어줍니다.

 

 

  [English Recipe]

 

It's Sweet and sour eggplant that is cooked like fried eggplant and eaten in a hot sauce. Enjoy the taste of Chinese restaurants.

 

 

 Ingredient

 

1 eggplant, 200g of pork, 3/4Tbs  of Doubanjiang, 1Tbs of oyster sauce, Half Tbs of sugar, Half cup of water, 2Tbs of starch, 1Tbs of starch, 4Tbs of glutinous rice flour, 2Tbs of glutinous rice flour, Half cup of water, 1Tbs of Grind Garlic, Half of spring onion


A quarter of Red Paprika, Quater of Yellow Paprika, Half of the onion, 1 Dried Red Pepper, Pepper, A little bit of salt, 2Tbs of Ginger alcohol, Sesame oil, Chives, Cooking Oil

 

 

  Recipe

 

1. Cut the meat into bite-sized pieces.


2. Add pepper, Ginger Alcohol and a little bit of salt and marinate for 10 minutes.


3. Cut the eggplant in half and cut it diagonally.


4. Cut onion, red and yellow bell peppers into bite-size pieces.


5. Combine soy sauce, sugar and oyster sauce.


6. Mix 2 Tbs starch and 4 Tbs glutinous rice flour.


7. Dip eggplant and pork in the powder mixture.


8. Pour 1 Tbs of starch powder, 2 Tbs of glutinous rice flour, and 1/2 cup of water and mix.


9. Dress eggplant and pork in frying clothes.

 


10. Pour enough cooking oil and fry eggplant first when the oil is heated.


11. Frying pork until golden.


12. Grease a pan with cooking oil and stir-fry green onion, garlic, and dried pepper when heated.


13. Add red bell pepper, yellow bell pepper, and chives and stir-fry.


14. Add seasoning sauce, stir-fry slightly, then add fried eggplant and pork and stir-fry.


15. Add sesame oil to the finished dish and mix.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/05   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함