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간장비빔국수(Soy Bibim Noodles)
벌써 폭염주의보 경보가 울리기 시작하네요. 이런 더위엔 요리하는것이 귀찮을뿐만 아니라 입맛도 없어지지요. 아주 쉽고 맛있게 만들어 먹을 수 있는 간장비빔국수로 잃어버린 입맛을 찾아봅시다.
재료
소면, 쯔유 3/4컵, 물 1컵, 매실청 3Tbs, 홍고추 1개, 청양고추 3개, 오이 1개, 다진마늘 1Tbs, 소금 약간, 얼음
만들기
1. 홍고추와 청양고추를 잘게 썰어주세요.
2. 쯔유와 물을 섞어줍니다.
3. 매실청과 다진마늘, 홍고추, 청양고추를 넣어주세요.
4. 냄비에 물을 넉넉히 붓고 소금을 넣어줍니다.
5. 물이 끓기 시작하면 소면을 넣고 저어줍니다.
6. 국수물이 끓어 오르면 물을 1/4컵정도 부어주세요.
7. 이 과정을 2번 반복합니다.
8. 찬물로 헹구어 국수의 전분을 빼주세요.
9. 그릇에 얼음을 담고 국수를 올려줍니다.
[English Recipe]
There's already a heat wave alert going off. It's not only annoying to cook in this heat, but it's also eating away. Let's find the lost taste of soy sauce bibim guksu, which is very easy and delicious.
Ingredient
plain noodles, 3/4 Cup of Japanese Soy sauce, 1 Cup of water, 3Tbs of Plum extract, 1 red pepper, 3 Cheongyang pepper, 1Tbs of Grind Garlic, a little bit of salt, Ice, Cucumber
Recipe
1. Slice red pepper and cheongyang pepper into small pieces.
2. Mix the water with Japanese Soy sauce.
3. Add plum extract, chopped garlic, red pepper, and cheongyang pepper.
4. Pour enough water into the pot and add salt.
5. When the water starts to boil, add plain noodles and stir.
6. When the noodle boils up, pour in about 1/4 cup of water.
7. Repeat this process 2 times.
8. Rinse with cold water to drain the noodles.
9. Put ice in a bowl and put noodles on top.
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