티스토리 뷰
꿀 마늘(Honey Garlic)
한국인의 마늘 사랑은 전세계에서도 유명하죠? 오늘은 매운 맛 없이 달달하게 먹을 수 있는 꿀마늘을 만들어 보았어요. 더불어 마늘 쉽게 까는 법도 알려드릴게요~
재료
통마늘 22개, 깐 마늘 450g, 꿀 350g
만들기
1. 통마늘을 씻어주세요.
2. 위생봉지에 마늘을 넣고 구멍을 뚫어줍니다.
3. 전자레인지에 1분 30초동안 돌려주세요.
4. 껍질을 벗긴 후 씻어줍니다.
5. 작은 마늘은 골라내어 주세요.
6. 찜기에 15분간 쪄주세요.
7. 그늘진 곳에서 식히며 1~2시간 건조시켜세요.
8. 소독된 용기에 넣고 꿀을 부어줍니다.
9. 냉장 보관해줍니다.
[English Recipe]
Korean garlic love is famous all over the world, right? Today, we made honey garlic that can be sweet without spicy taste. I'll teach you how to peel garlic easily.
Ingredient
22 Cloves of Garlic, 450g fo peeled garlic, 350g of Honey
Recipe
1. Please wash the garlic.
2. Put garlic in a sanitary bag and drill holes.
3. Microwave for 1 and a half minutes.
4. Peel and wash the garlic
5. Please pick out the small garlic.
6. Steam in a steamer for 15 minutes.
7. Cool in a shady place and let dry for 1 to 2 hours.
8. Put it in a sterilized container and pour in the honey.
9. Store in refrigerator.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
깐풍가지 (Sweet and sour eggplant) 만들기 (0) | 2019.06.18 |
---|---|
한식재료] 매실청(Plum Extract, Maesil Cheong) 만들기 (0) | 2019.06.10 |
끓이지 않고 실온보관하는 마늘장아찌(pickled garlic) 만들기 (0) | 2019.05.31 |
시원한 양배추 물김치(Cabbage water kimchi) 만들기 (0) | 2019.05.28 |
중국집보다 맛있게 칠리새우(Chili Shirimp) 만들기 (0) | 2019.05.21 |