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백종원 국물떡볶이 (Spicy Stir-fried Rice cake)&꽈뜨로 튀김(Quattro fries) 만들기
KAYA_0316 2019. 6. 7. 10:00
강식당 떡볶이 (Spicy Stir-fried Rice cake)
강식당 레시피 중에 꽈뜨로 튀김은 너무 탐이 나게 맛있어보이더라구요. 못가본게 아쉬울 정도에요~ 이번에 꽈뜨로튀김을 영상을 보고 한번 따라 만들어 보았어요. 더불어 강식당의 멘토인 백종원의 국물떡볶이 레시피도 함께 준비해보았어요 ^^
재료
쌀떡 40개, 어묵 3장, 다시마 3장, 고추장 1큰술, 고춧가루 2Tbs, 설탕 1 1/2Tbs, 액젓 1/2Tbs, 진간장 1 Tbs, 물 1/4컵, 파 1개, 다진마늘
고구마, 깻잎, 시금치, 비트, 당근, 밀가루, 튀김가루 3/4컵, 물 3/4컵, 얼음 3조각, 베이컨, 게살, 물 3컵, 다진마늘 1Tbs, 식용유
만들기
1. 고추장 1큰술, 고춧가루 2Tbs, 설탕 1 1/2Tbs, 액젓 1/2Tbs, 진간장 1/2Tbs, 멸치가루 1Tbs, 물 1/4컵을 넣고 섞어주세요.
2. 깻잎, 시금치, 고구마, 비트등을 튀기기 좋은 굵기로 썰어줍니다.
3. 어묵을 뜨거운 물에 살짝 튀긴 후 썰어주세요.
4. 파의 흰 부분은 4cm 길이로 썰고 녹색부분은 송송썰어주세요.
5. 깻잎, 시금치, 고구마, 당근, 비트에 밀가루를 고루 뭍혀주세요.
6. 튀김가루 3/4컵, 물 3/4컵, 얼음 3조각을 섞어 반죽물을 만들어줍니다.
7. 밀가루를 묻힌 깻잎, 시금치, 고구마, 당근, 비트를 따로따로 반죽물을 묻혀줍니다.
8. 망에 반죽을 묻힌 채소를 얹고 위에 베이컨과 게살을 올려주세요.
9. 180°의 식용유에서 바삭하게 튀겨주세요,
10. 3컵의 물을 붓고 다시마, 멸치가루, 4cm길이 파를 넣고 끓기 시작하면 양념장과 떡을 넣고 끓여줍니다.
11. 3~4분 정도 끓고 나면 다시마를 빼낸 뒤 어묵을 넣고 끓여줍니다.
12. 불을 끄고 송송 썬 파를 넣어주세요.
13. 그릇에 떡볶이를 붓고 튀김을 얹어주세요.
[English Recipe]
Korean garlic love is famous all over the world, right? Today, we made honey garlic that can be sweet without spicy taste. I'll teach you how to peel garlic easily. Among the recipes in the Kang's restaurant, the Quattro fries looks so appetizing. I'm sad that I haven't tried it myself at the restaurant. I watched the video and made some Quattro fries. In addition, we prepared Baek Jong-won's recipe for soup Tteokbokki, the mentor of the restaurant. ^^
Ingredient
40 Stick Rice Cakes, 3 Fish Cakes, 3 Kelps, 1 Red Pepper Paste, 2Tbs of Red Pepper powder, 1 and Half Tbs of sugar, Half Tbs of fish sauce, 1Tbs of Dark Soy Sauce, Quater cup of Water, 1 Green Onion, Grind Garlic
Sweet Potato, Perilla Leaf, spinach, beet, Carrot, Flour, 3/4 Cup of frying powder, 3/4 Cup of Water, 3 ice cubes, bacon, Crab meat, 3Cup of water, 1Tbs of Grind Garlic, Cooking oil
Recipe
1. Add seasoning ingredients and mix.
2. Slice perilla leaves, spinach, sweet potatoes, and beet in a good thick to fry.
3. Blanch fish cake slightly in hot water and chop.
4. Cut the white part of the green onion into 4cm long pieces and chop the green part.
5. Place flour evenly on perilla leaves, spinach, sweet potatoes, carrots, and bits.
6. Mix frying powder, water, and ice cubes to form the dough.
7. Dip the floured sesame leaves, spinach, sweet potatoes, carrots, and bits separately in the dough.
8. Place the mixture on a rack and top with bacon and crab meat.
9. Deep fry in 180° cooking oil.
10. Pour 3 cups water and add kelp, anchovy powder, and 4cm-long green onion to boil, then add seasoning sauce and rice cake and boil.
11. After boiling for 3 to 4 minutes, remove the kelp and add fish cake to boil.
12. Turn off the heat and add the green onion.
13. Pour Tteokbokki into bowl and top with frying.
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