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막걸리 술빵 (Makgeolli Bread)
막걸리를 사용하여 여름에 만들기 쉬운 막걸리 술빵을 만들어보았습니다. 포송포송하고 맛있는 군것질거리인 술빵을 만들어보세요.
재료
중력분 4컵, 막걸리 1 1/2컵, 계란 2개, 완두콩 3/4컵, 콩 3/4컵, 크랜베리 1/2컵, 호박씨 1/4컵, 소금 1/2Tbs, 황설탕 1/2컵
만들기
1. 밀가루에 소금과 설탕을 넣고 섞어줍니다.
2. 계란과 막걸리를 넣고 섞어줍니다.
3. 랩을 씌운 후 구멍을 내주세요.
4. 따뜻한 곳에서 2시간 1차 발효를 해줍니다.
5. 견과류와 콩을 넣고 섞어주세요.
6. 빵을 찔 용기에 젖은 면보를 깔고 반죽을 부어줍니다.
7. 따뜻한 곳에서 1시간동안 2차 발효를 해주세요.
8. 2차 발효된 반죽 위에 콩과 견과류를 얹어줍니다.
9. 김오른 찜기에 넣고 쎈불에서 40분간 쪄주세요.
[English Recipe]
I used makgeolli to make rice wine bread that is easy to make in summer. Make bread that is sweet and delicious.
Ingredient
4 Cup of medium wheat flour, 1 and Half Cup of makgeolli, 2 eggs, 3/4 Cup of peas, 3/4 Cup of Beans, Half cup of Cranberries, Quater cup of pumpkin seed, a Half Tbs of salt, a Half cup of brown sugar.
Recipe
1. Mix flour with salt and sugar.
2. Add eggs and makgeolli and mix.
3. Cover with plastic wrap and make a hole.
4. Perform the first 2 hours of fermentation in a warm place.
5. Add nuts and beans and mix.
6. Place the wet cotton cloth on the container and pour the batter.
7. Let the second fermentation take place in a warm place for 1 hour.
8. Place beans and nuts on top of secondary fermented dough.
9. Put it in a steaming steamer and steam over the heat for 40 minutes.
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