티스토리 뷰
딸기 토스트(Strawberry Toast)
요즘은 확실히 홈까페 레시피들이 인기가 좋은 것 같아요. 오늘은 매우 쉽지만, 사진은 정말 기가 막히게 잘 나오는 딸기토스트를 만들어 볼게요. 인스타그램같은 SNS에 올리기에도 좋은 요리입니다.
재료
식빵, 계란 2개, 우유 1/2컵, 계피가루 약간, 생크림 40g, 딸기, 블루베리, 메이플시럽, 버터, 딸기 쨈
만들기
1. 계란에 우유를 풀어 잘 섞어주세요.
2. 계피가루를 넣고 섞어줍니다.
3. 식빵을 적당한 크기로 잘라 계란에 담가 물을 촉촉히 입혀주세요.
4. 버터를 녹인 팬에 식빵을 얹고 중약불에서 4면을 구워주세요.
5. 생크림을 60%정도 휘핑해주세요.
6. 접시에 담고 식빵 위에 딸기 쨈을 발라줍니다.
[English Recipe]
I think home cafe recipes are very popular these days. It's very easy today, but I'm going to make a strawberry toast with a really good picture. It's good to post on SNS such as Instagram.
Ingredient
Plain Bread, 2 Eggs, Half Cup of Milk, Cinamon Powder, 40g of Whipping Cream, Strawberry, Blueberry, Maple Syrup, Butter, Strawberry Jam
Recipe
1. Beat the eggs with milk and mix well.
2. Add cinnamon powder and mix.
3. Cut the bread into appropriate sizes and soak it in eggs to moisten.
4. Place bread on a melted butter pan and bake on 4 sides over medium heat.
5. Whip the whipped cream about 60%.
6. Put it on a plate and spread the strawberry jam on the bread.
7. Serve with whipped cream and strawberries and fruit.
8. Sprinkle with maple syrup.
'김상궁의 다과상 레시피' 카테고리의 다른 글
[노오븐] 프라이팬으로 소세지빵 만들기 (0) | 2019.05.24 |
---|---|
현지에서 먹힐까, 복만두(Dumpling) 직접 따라해보기 (0) | 2019.05.17 |
버블티 수플레(Bubble-Tea Souffle) 만들기 (0) | 2019.04.26 |
봄 떡, 쑥버무리(Mugwort Rice Powder) 만들기 (0) | 2019.04.19 |
쫄깃쫄깃 쑥인절미(Mugwort Injeolmi) 집에서도 만들기 (0) | 2019.04.12 |