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칠리새우(Chili shrimp)
중국요리중에 탕수육, 깐풍기 모두 맛있지만 전 유독 칠리새우가 좋더라구요. 오늘은 의외의 재료인 잼을 사용하여 만들어보았어요. 딸기잼을 사용하면 감칠맛도 나고, 단맛도 잡아주어 마치 파는것처럼 맛있는 칠리새우를 쉽게 만들 수 있답니다.
재료
새우 16마리, 청주 2Tbs, 후추 약간, 전분 1/2컵, 튀김가루 1/2컵, 물 1/2컵, 천일염 1Tbs, 물 3Tbs,
식용유, 고춧가루 3Tbs, 다진 청양고추 2Tbs, 다진마늘 2Tbs, 굴소스 2Tbs, 건고추 2개, 딸기쨈 3Tbs,
만들기
1. 새우가 잠길만큼의 물에 천일염을 넣고 풀어줍니다.
2. 새우를 넣고 살살 흔들어 씻어주세요.
3. 새우의 머리를 떼고 등껍질 마지막 마디와 꼬리 부분을 남기고 등껍질을 떼어냅니다.
4. 등쪽에서 내장을 빼내줍니다.
5. 전분과 튀김가루, 물을 섞어 튀김 옷을 만들어주세요.
6. 새우 꼬리부분을 빼고 앞 뒤로 튀김 옷을 입혀주세요
7. 170°정도의 온도에서 새우를 튀겨주세요.
8. 노릇해지면 꺼내주세요.
9. 한김 나간 후 다시한번 살짝 튀겨줍니다.
10. 오래 튀기면 새우가 질겨져요.
11. 팬에 기름을 두르고 건고추와 다진마늘을 살짝 볶아줍니다.
12. 불을 줄이고 고춧가루를 넣고 살짝 볶아줍니다.
13. 물, 굴소스, 쨈을 넣고 중불에서 살짝 졸여줍니다.
14. 튀긴새우를 넣고 소스가 잘 뭍도록 섞어주세요.
15. 기호에 맞게 설탕과 소금으로 간을 해주세요
[English Recipe]
I like chili shrimp among Chinese dishes. Today, we made it using jam, which is an unexpected ingredient. Strawberry jam makes it tasty and sweet, making it as easy to make chili shrimp as if it were sold at a restaurant.
Ingredient
16 Shirimps, 2Tbs of refined rice wine, Pepper, Half cup of starch, Half cup of frying powder, Half cup of water, 1Tbs of bay salt, 3Tbs of water
Cooking Oil, 3Tbs of Red pepper powder, 2Tbs of Chopped Cheongyang Pepper, 2Tbs of Grind Garlic, 2Tbs of oyster sauce, 2 Dried Red Pepper, 3Tbs of Strawberry Jam
Recipe
1. Put a bay salts in enough water for the shrimp to submerge and release.
2. Add the shrimp and shaking gently.
3. Remove the head of the shrimp, leave the last part of the shell and the tail, and remove the shell.
4. Remove the entrails from the back.
5. Mix starch, frying powder, and water to make the frying clothes.
6. Cover with frying dough from front to back, except shrimp tail.
7. Fry shrimp at 170° temperature.
8. Please take it out when it turns brown.
9. After the steam is gone, fry it again.
10. If you fry for a long time, the shrimp will get tough.
11. Grease the pan and stir-fry dried peppers and chopped garlic slightly.
12. Reduce heat and stir-fry chili powder slightly.
13. Add water, oyster sauce, and jam. Simmer over medium heat.
14. Add fried shrimp and mix well with sauce.
15. Season with sugar and salt to suit your taste.
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