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참치마요 땡초김밥(Tuna_Mayo Hot Pepper Gimbap)
드라마 그녀의 사생활을 즐겨보는데, 드라마에서 땡초김밥을 먹는 걸 보니, 저도 문득 먹고싶어지더라구요. 저희 가족들은 매운걸 잘 못먹는 편이라 어떻게 하면 다 같이 즐기며 먹을 수 있을까 고민하다가 속에 참치마요를 넣어 매운맛을 중화시켜보았어요. 더 매운맛을 느끼고 싶으시면 청양고추와 후추의 양을 늘려드시면 된답니다.
재료
밥 2공기, 김 2장, 청양고추 4개, 청양고추 1개, 당근 1/3개, 양파 1/2개, 마늘 2쪽, 진간장 2Tbs, 참치액 1/2Tbs,
설탕 1/3Tbs, 다시마 1개, 물 1/2컵, 참기름, 물 1/2컵, 참치캔 2개, 마요네즈, 소금 약간, 검정깨
만들기
1. 당근과 청양고추 4개를 잘게 다져주세요.
2. 간장소스를 만들때 쓰일 청양고추 1개 와 양파, 마늘을 썰어줍니다.
3. 진간장, 다시마, 물, 마늘, 청양고추를 중약불에서 7분간 끓여주세요.
4. 불을 끄고 참치액젓과 설탕을 넣고 섞어주세요.
5. 체에 걸러줍니다.
6. 참치를 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
7. 참치에 적당양의 마요네즈와 후추를 넣고 섞어줍니다.
8. 팬에 식용유를 두르고 당근을 넣고 살짝 볶은 후 청양고추와 소금 약간을 넣고 살짝 볶아주세요.
9. 팬에 불을 끄고 고슬고슬한 밥과 참기름, 후추, 간장소스, 검정깨를 넣고 섞어줍니다.
10. 약간의 소금으로 간을 해주세요.
11. 김 끝부분 2cm 가량 남기고 김 위에 밥을 고르게 펴 줍니다.
12. 참치마요를 앞쪽에 얹은 후 말아주세요.
[English Recipe]
I enjoy watching drama, <Her personal life>, and seeing her eating Hot-Pepper kimbap in the drama, I suddenly wanted to eat it too. But My family is not good at eating spicy food, so we thought about how to enjoy it together and eat it together. Then we added tuna mayo to neutralize the spicy taste. If you want to feel more spicy, increase the amount of cheongyang pepper and pepper.
Ingredient
2 bowl of rice, 2 dried laver, 4 cheongyang Green pepper, 1 cheongyang Green pepper, 1/3 Carrot, Half of onion, 2 Garlics, 2Tbs of Thick Soy Sauce, Half Tbs of Fish Sauce
1/3Tbs of sugar, 1 Kelp, a Half cup of water, Sesame oil, a Half cup of water, 2 Can of tuna fish, mayonnaise, Salt, Black Sesame
Recipe
1. Chop carrot and 4 cheongyang peppers into small pieces.
2. When making soy sauce, cut 1 cheongyang pepper, onion, and garlic for use.
3. Bring to a boil the soy sauce, kelp, water, garlic, and cheongyang peppers over medium heat for 7 minutes.
4. Turn off the heat and mix with tuna extract and sugar.
5. Sift it out.
6. Sieve the tuna and drain.
7. Mix the tuna with the right amount of mayonnaise and pepper.
8. Grease a pan with cooking oil and stir-fry carrot slightly, then add a little bit of cheongyang pepper and salt and stir-fry slightly.
9. Turn the heat off in a pan and mix it with sticky rice, sesame oil, pepper, soy sauce, and black sesame.
10. Season with a little salt, please.
11. Spread rice evenly over the dried seaweed with about 2cm left over it.
12. Place tuna mayo in front and roll.
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