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건새우 마늘쫑 볶음(Stir-Fried Stem Garlic with Dried Shirimp)
점점 불 앞에 서기 무서운 계절이 다가오고 있어요. 벌써 길에 나가면 반팔입고 다니시는 분들을 많이 볼 수있는데요, 더운 여름에는 밑반찬들을 미리 만들어두면 좀 더 편하게 식사를 하실 수 있죠. 여름에도 쓰기 좋은 밑반찬 중 마늘쫑볶음을 오늘은 만들어 보려고 합니다.
재료
물 3L, 천일염 1 1/2컵, 천일염 새우 2컵, 마늘쫑 한줌(15줄기), 진간장 2Tbs, 쌀엿 2Tbs, 참기름, 깨소금, 설탕 1/3Tbs, 소금 1/3Tbs, 고추기름 3Tbs,
만들기
1. 진간장과 쌀엿을 넣고 섞어줍니다.
2. 마늘쫑을 깨끗하게 씻어 4cm정도의 길이로 잘라주세요.
3. 건새우를 기름기 없는 팬에 약불에서 살짝 볶아줍니다.
4. 새우를 체를 쳐 떨어진 수염부분들을 걸러주세요.
5. 팬에 고추기름 1Tbs을 두르고 마늘쫑을 중불에서 2분정도 볶아줍니다.
6. 건새우와 고추기름 1Tbs를 넣고 마늘쫑과 함께 1분정도 볶아주세요.
7. 고르게 양념장이 묻도록 양념장을 나누어 넣어가며 볶아줍니다.
8. 설탕을 넣고 살짝 볶아준후 소금을 넣고 섞어줍니다.
9.기호에 맞게 간을 해주세요.
10. 참기름과 깨소금을 넣고 섞어줍니다.
[English Recipe]
It's getting closer and closer to the season of being in front of the fire. If you go out on the street already, you can see a lot of people wearing short sleeves. If you make side dishes in the hot summer, you can eat more comfortably. I'm going to make Stir-Fried Stem Garlic with Dried Shirimp among the side dishes that are good for use in summer.
Ingredient
2 Cup of shrimp, a fist of stem of garlic, 2 Tbs of Dark Soy Sauce, 2Tbs of Rice syrup, Sesame oil, Grind Sesame, 1/3Tbs of Sugar, 1/3Tbs Salt, 2Tbs of Red Pepper Oil
Recipe
1. Add soy sauce and rice starch syrup and mix.
2. Wash stem of garlic clean and cut into 4cm lengths.
3. Roast dried shrimp over low heat in an ungreased pan.
4. Seive shrimps out the missing parts of the beard.
5. Grease a pan with 1 Tbs of red pepper oil and stir-fry garlic on medium heat for about 2 minutes.
6. Add dried shrimp and 1 Tbs of red pepper oil and stir-fry with garlic chops for about 1 minute.
7. Stir-fry seasoning sauce so that it is evenly coated.
8. Add sugar and stir-fry slightly, then add salt and mix.
9. Please season to suit your taste.
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