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쑥인절미(Mugwort Injeolmi)
4월은 쑥철입니다. 쑥은 향기도 좋고 맛도 좋은 봄나물이죠. 오늘은 쑥향기 가득한 쫄깃쫄깃하고 입에서 녹는 쑥인절미를 만들어 보았습니다.
재료
쑥 70g, 찹쌀가루 5컵, 물 1/4컵, 설탕 2Tbs, 설탕 1Tbs, 천일염 4g, 콩가루
만들기
1. 찹쌀을 씻어 5시간동안 불려줍니다.
2. 30분간 체에 받쳐 물기를 빼준 후 빻아주세요.
3. 쑥의 불순물이나 누런잎을 제거하고 깨끗하게 씻어 체에 받쳐 물기를 빼줍니다.
4. 쑥을 송송 썰어주세요.
5.믹서기에 쑥, 소금, 물을 넣고 갈아줍니다.
6. 찹쌀가루를 체에 내려주세요.
7. 설탕 2Tbs를 넣고 섞어줍니다.
8. 찹쌀가루에 쑥간 것을 넣고 반죽을 해줍니다.
9. 찹쌀가루의 수분 상태에 따라 조절해 가면서 넣어주세요.
10. 찜기에 젖은 면보를 깔고 설탕 1Tbs을 뿌려줍니다.
11. 20분간 쎈불에서 쪄주세요.
12. 뜨거울때 반죽을 치대고 비비어 주세요.
13. 칼에 콩가루를 묻힌 후 모양대로 잘라줍니다.
14. 콩가루를 인절미에 묻혀주세요.
[English Recipe]
April is the time when mugwort comes out. Mugwort is a spring vegetable that smells good and tastes good. Today, I made mugwort Injeolmi full of mugwort and melted in mouth.
Ingredient
70g of mugwort, 5 Cup of glutinous rice flour, Quater Cup of water, 2Tbs of Sugar
1Tbs of sugar, 4g of Bay salt, Bean flour
Recipe
1. Wash glutinous rice and soak for 5 hours.
2. Sieve for 30 minutes to drain and grind.
3. Remove impurities or yellow leaves of mugwort and wash them clean and sieve them out.
4. Chop the mugwort.
5. Grind mugwort, salt, and water in a blender.
6. Put glutinous rice powder down on a sieve.
7. Add 2 Tbs of sugar and mix.
8. Put the crumbs in the glutinous rice powder and knead it.
9. Adjust the moisture level of the glutinous rice powder and add it.
10. Put wet cotton cloth on the steamer and sprinkle 1 Tbs of sugar.
11. Steam over heat for 20 minutes.
12. Beat and rub the dough when it's hot.
13. Put bean powder on the knife and cut it into shape.
14. Sprinkle with bean flour on the Injeolmi.
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