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버블티 수플레(Bubble-Tea Souffle)

 

 

이전에 배틀트립 안선영씨 편을 보는데, 버블티 수플레라는 것을 드시더라구요. 대만의 까페에 있는 메뉴인가봐요. 일전에 만들었던 흑당 버블티 레시피도 있고 하니, 응용하여 버블티 수플레를 만들어보자고 생각했어요. 흑당버블티를 만들어 드신다면, 한번 도전해보시길 바랍니다. 쫄깃함과 부드러움의 조화가 어떤 건지 느끼실 수 있을거에요. 혹 수플레가 어려우시면 집에있는 식빵을 오븐이나 팬에 구워서 소스와 휘핑크림을 얹어드시거나, 핫케이크가루를 사용해 핫케이크로 만들어 드셔도 좋을거같아요.

 

 

재료 

 

계란 2개, 밀가루 2Tbs, 설탕  2Tbs, 우유 1 1/2Tbs, 소금 약간,  바닐라 익스트랙트 약간, 베이킹파우더 1/4tsp, 버터

타피오카 펄 1/2 컵, 흑설탕  100g, 물 100ml, 얼그레이 티백 1개, 생크림 80g, 설탕 80g, 딸기, 블루베리 

 


만들기 

 

1. 끓는 물에 타카오카펄을 넣고 끓기 시작하면 중불에서 10분간 끓여줍니다.

2. 10분간 뜸을 들여주세요.

3. 찬물에 담근후 체에 받쳐주세요.

4. 물이 끓으면 불을 끄고 얼그레이 티백을 넣고 5분간 우려냅니다.

5. 흑설탕과 타피오카펄을 넣고 7분간 졸여주세요.

6. 계란을 흰자와 노른자로 분리합니다.
  
7. 노른자에 밀가루, 우유, 소금, 바닐라 익스트랙트, 베이킹파우더를 넣고 멍울 없이 개어주세요.

8. 흰자를 풀어 준 후 설탕을 나누어 가며 넣고 휘핑해줍니다.

9. 단단하게 휘핑해주세요.

10. 반죽에 머랭을 나누어 넣어 가며 섞어주세요.

11. 팬에 약간의 버터를 바르고 링을 올린 후 반죽을 부어주세요.
  
12. 80%정도만 부어줍니다.

13. 뚜껑을 닫고 약불에서 20분간 구워줍니다.

14. 뒤집은 다음 7분간 구워주세요.

15. 생크림과 설탕을 넣고 휘핑해주세요.

16. 수플레 위에 생크림을 붓고 타피오카 펄을 얹은 후 과일로 장식을 해줍니다. 

 

 

 

  [English Recipe]

 


I've been watching Battle Trip Ahn Sunyoung before, she's eating something called bubble tea souffle. It's a menu in a cafe in Taiwan, and now that we have the Black Sugar Bubble Tea recipe, I thought we'd apply it to make a bubble tea souffle. If you're making black sugar Bubble Tea, I hope you'll give it a try. You can feel the combination of chewiness and softness. If you're having a hard time making souffle, you can bake bread in an oven or in a pan and put sauce and whipped cream on it, or use hot cake powder.

 

 

 Ingredient

 

2 eggs, 2Tbs of flour, 2Tbs of sugar, 1 and a half Tbs of milk, a little bit of salt, vanilla extract, Quater tsp of baking powder, Butter

Half cup of Tapioca, 100g of Black sugar, 100ml of water, 1 tea bag of earl grey, 80g of sugar, Strawberry, Blueberry

 

 

  Recipe

 


1. When the water starts to boil, add Tapioca and simmer for 10 minutes over medium heat.

2. Allow 10 minutes of moxibustion.

3. Soak in cold water and sieve.

4. When the water boils, turn off the heat, add the Earl grey Tea-Bag, and let it simmer for 5 minutes.

5. Add black sugar and Tapioca and simmer for 7 minutes.

6. Separate the eggs into whites and yolks. 

7. Add flour, milk, salt, vanilla extract, and baking powder to the yolk and open without bruising.

8. Whip the whites, divide the sugar, and whip again.

9. Whip it hard.

10. Divide the meringue into the dough and mix.

11. Spread some butter on the pan, put on the mousse ring, and pour in the dough.

12. Pour in about 80%.

13. Cover and bake on low heat for 20 minutes.

14. Turn over and bake for 7 minutes.

15. Whip in whipped cream and sugar.

16. Pour whipped cream over the souffle, top with Takaoka Pearl, and decorate with fruit.

 

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