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흑당 버블티 (Brown Sugar Bubble Tea)
최근에 대만에 가서 흑당버블티를 먹어봤는데, 너무 달지도 않고 고소하니 맛이 있더라구요. 요즘 한국에서도 인기라기에 한번 만들어보았습니다.
재료
타파오카펄 1컵, 물 200ml, 흑설탕 200g, 얼그레이 티백 2개, 물 500ml
우유, 생크림 200ml, 설탕 2Tbs, 연유 1ts,
만들기
1. 500ml의 물이 끓기 시작하면 타파오카펄을 넣고 10분간 삶아줍니다.
2. 10분간 뜸을 들여주세요.
3. 찬물에 담구어줍니다.
4. 물 200ml가 끓기 시작하면 불을 끄고 얼그레이 티백 2개를 넣고 5분간 우려냅니다.
5. 흑설탕 200g을 넣고 저어가며 시럽을 만들어줍니다.
6. 물기를 뺀 타파오카펄을 넣고 5분간 졸여주세요.
7. 생크림, 설탕, 연유를 휘핑하여 약간 거품을 내주세요.
8. 컵의 벽면을 타고 흘러내리게 타파오카펄 시럽을 넣어줍니다.
9. 우유를 부어주세요.
10. 생크림을 얹어줍니다.
[English Recipe]
I recently went to Taiwan and tried black sugar bubble tea, and it was not too sweet and it was so delicious. I made it because it is popular in Korea.
Ingredient
1 Cup of Tapioca, 200ml of water, 200g of Black Sugar, 2 tea bags of earl grey, 500ml of water, Milk
200ml of Whipping cream, 2Tbs of sugar, 1ts of sweetened condensed milk
Recipe
1. When 500ml of water starts to boil, add Tapioca and boil it for 10 minutes.
2. Let stand for 10 minutes.
3. Dip in cold water.
4. When 200ml of water starts to boil, turn off the heat, add 2 Ergay Tea bag and cover for 5 minutes.
5. Add 200g of black sugar and stir to make syrup.
6. Add drained tapaoca and simmer for 5 minutes.
7. Whip whipped cream, sugar, and condensed milk into a little froth.
8. Add tapaoca syrup to drain down the cup's wall.
9. Pour some milk, please.
10. Serve with whipped cream.
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