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누텔라 식빵 (Nutella Bread)



간단한 성형으로 마치 베이커리에서 파는 것 같은 빵을 만들어 보아요. 따로 잼이나 크림치즈가 필요없는 누텔라 식빵입니다.




 



강력분 172g, 물 70g, 이스트 6g, 소금 3g, 버터 17g, 분유 3g, 계란 18g, 설탕 24g, 누텔라 

 




만들기 

 



1. 강력분에 이스트, 소금, 설탕을 서로 닿지 않게 섞어주세요.

 


2. 물을 넣고 섞어줍니다.


 

3. 반죽이 섞어지면 버터를 넣고 표면이 매끄러워질때가지 반죽해줍니다.


 

4. 따뜻한 곳에서 40분간 1차 발효해줍니다.


 

5. 1차 발효한 반죽을 3등분하여 둥굴리기를 해주세요.



6. 랲을 씌워 15분간 휴지 시켜주세요.



7. 반죽을 밀대로 밀고 누델라를 얹은 후 돌돌말아줍니다.


 

8. 가운데부분을 끝 2cm 길이를 남겨 놓고 갈라주세요.


 

9. 두갈래를 서로 땋은 후 뒤집어 엮어 주세요.

 


10. 30분간 따뜻한 곳에서 2차 발효를 해줍니다.


 

11. 180°로 예열된 오븐에서 20분간 구워 주세요.





  [English Recipe]



Make bread with simple molds that look like bread from a bakery. It's a Nutella bread that doesn't need jam or cream cheese.



 Ingredient



172g of hard wheat flour, 70g of water, 6g of yeast, 3g of salt, 17g of butter, 3g of milk powder, 18g of egg, 24g of sugar, Nutella




  Recipe



 


1. Mix the flour with yeast, salt, and sugar so they don't touch each other.



2. Add water and mix.



3. When the dough is mixed, add butter and knead until smooth.



4. First, ferment it in a warm place for 40 minutes.

 


5. Divide the first fermented dough into 3 equal pieces and curl.


 

6. Divide the first fermented dough into 3 equal pieces and curl.


 

7. Roll the dough with a rolling pin and place the Nutella on top.


 

8. Leave the middle part 2cm long and divide.



9. Braid the dough, then flip over and braid it again.


 

10. Perform the second fermentation in a warm place for 30 minutes.



11. Bake in a preheated 180° oven for 20 minutes.


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