티스토리 뷰





전병과자 (Radish Salad)


전병과자도 집에서 쉽게 만들 수 있는 한국 과자에요. 저희는 고소한 맛을 살리기 위해 땅콩스프레드를 넣어 만들어 보았습니다. 고소하고 바삭한 맛있는 전병과자에요.




 



박력분 20g, 아몬드가루 40g, 흰자 80g, 슈가파우더 60g, 버터 40g, 땅콩스프레드 1Ts, 땅콩가루, 김가루




만들기 



1. 버터를 전자레인지에서 녹여주세요.


 


2. 흰자에 슈가퍼우더를 넣고 거품나지 않게 섞어줍니다.


 


3. 박력분과 아몬드가루를 체쳐 넣고 섞어주세요.


 


4. 땅콩버터 스프레드와 녹인 버터를 넣고 섞어줍니다.


 


5. 시트위에 수저를 이용하여 얇고 둥근모양으로 만들어주세요.  


 


6. 김가루와 땅콩가루를 얹어줍니다.




7. 170°로 예열된 오븐에서 6분간 구워줍니다.




8. 식기전에 빠르게 틀에서 모양을 잡아주세요.




  [English Recipe]



 It's a Korean snack that you can make at home. We put peanut butter cream in dough to preserve its savory taste. It's a delicious, sour and crispy cookie.



 Ingredient



20g of soft flour, 40g of Almond Powder, 80g of egg whies, 60g of Sugar Powder, 40g of Butter, 1Ts of peanut butter, Crushed peanut, Seaweed flake




  Recipe



1. Melt butter in microwave.



2. Put the sugar powder in the whites and mix them so they don't bubble.



3. Add the flour and almonds and mix.



4. Add peanut butter and melted butter and mix.




5. Use a spoon on the sheet to form a thin round shape.




6. Put seaweed and crushed peanut on top.




7. Bake in a preheated 170° oven for 6 minutes.




8. Quickly shape the mold before serving to cool.



공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/11   »
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
글 보관함