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약과 [ yakgwa]



명절에 빠질 수없는 간식, 개성 약과입니다. 제가 제일 좋아하는 간식이기도 한데요, 이번 명절엔 한번 직접 만들어 보시면 어떨까요?



 




중력분 200g, 참기름 4Ts, 청주 4Ts, 물  4Ts, 꿀  4Ts, 계피 1/3Ts, 소금 1/3Ts, 식용유, 후추


조청 220g, 꿀 2Ts, 계피가루 약간, 잣, 대추,  편썬 생강 한쪽



만들기 


  



1. 물, 청주, 꿀, 계피가루, 소금을 넣고 섞어줍니다.


 


 


2. 밀가루에 참기름을 넣고 밀가루에 참기름이 잘 스며들도록 비벼줍니다.


 


 


3. 체에 내려주세요.


 


 


4. 밀가루에 재료물을 조금씩 넣어가며 주걱으로 가르듯 섞어줍니다.


 


 


5. 꾹꾹 눌러가며 뭉쳐주세요.


 


 


6. 1cm의 두께로 밀어줍니다.


 


 


7. 4cm ×4cm 의 크기로 잘라줍니다.


 


 


8. 중앙부분까지 잘 익도록 포크로 가운데를 찔러주세요.


 


 


9. 조청,계피가루 약간, 꿀을 넣고 섞은 후 얇게 저민생강 한쪽을 넣어줍니다.


 


 


10. 110° 의 온도에서 재료를 넣어주세요. 


 


 


11. 약과가 떠오르면 145°~150°로 온도를 올린 후 노릇해지게 튀겨지면 꺼내줍니다.


 


 


12. 키친타올에 올려 여분의 기름기를 빼줍니다.


 


 


13. 따뜻할 때 조청시럽에 넣고 시럽이 약과 속까지 스며들도록 반나절 담가 둡니다.


 


 


14. 체에 받쳐 여분의 시럽을 제거헤주세요.


 


 


15. 잣과 대추를 고명으로 얹어주세요.




  [English Recipe]




 It's a snack that you can't miss during the Korean holidays. It's also my favorite snack. Why don't you make it yourself during this holiday?



 Ingredient




200g of all purpose flour, 4Ts of Sesame oil, 4Ts of refined rice wine, 4Ts of water, 4Ts of Honey, 1/3Ts of Cinamon flour, 1/3Ts of Salt, Cooking Oil, pepper


220g of grain syrup, 2Ts of Honey, A little bit of Cinamon Flour, pine nut, jujube, Sliced Ginger




  Recipe




1. Add water, refined rice wine, honey, cinnamon powder, and salt and mix it all.



2. Add sesame oil to the flour and mix it well to coat the flour with sesame oil.



3. Drop it on a sieve.



4. Gradually add the ingredients water to the flour and mix them with a spatula.



5. Press and knead.



6. Push to 1cm thick.



7. Cut into 4cm × 4cm sizes.




8. Prick center with a fork to cook evenly.




9. Add green onion, cinnamon powder, and honey, then add a thin layer of ginger.




10. Add the ingredients at a temperature of 110°C.




11. Raise the temperature to 145° to 150° when the yakgwa up and remove it when it is golden brown.




12. Place in a kitchen towel to drain the extra grease.




13. When warm, place in Chocheong syrup in a half-day soak to the yakgwa.



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