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콜릿 테린느 만들기 (Chocolate Terrinne)



발렌타인 데이가 곧 이네요, 오늘은 발렌타인 데이에 어울리는 초코로 가득한 요리인 초코렛 테린느를 만들어 보았습니다. 다른 무스케이크 가니쉬로도 좋은 초코 글레이징방법도 있으니 보시면 도움이 되실거에요.



 


초코렛 200g, 고메버터 55g, 쿠키 스프레드 80g, 생크림 200g, 설탕 35g, 계란 노른자 2개, 

 


글레이징 : 물 4Ts, 젤라틴 6g, 코코아가루 20g, 설탕 145g, 휘핑크림 85g, 물 80g



만들기 




1. 계란 노른자에 설탕을 넣고 설탕이 녹도록 섞어줍니다.


 


2. 초코렛을 중탕으로 녹여주세요.


 


3. 생크림을 넣고 섞어줍니다.


 


4. 쿠키스프레드와 고메버터를 넣고 섞어 준 후 불에서 내려줍니다.


 


5. 계란 노른자를 조금씩 넣어가며 섞어주세요.


 


6. 체에 받쳐가며 틀에 부어주세요.


 


7. 팬에 뜨거운 물을 붓고 틀을 올린 후 160°로 예열된 오븐에서 30분간 구워줍니다.


 


8. 오븐에서 40분간 식혀주세요.


 


9. 냉장고에서 차게 식혀줍니다.


 


10. 물 4Ts에 젤라틴을 넣고 5분간 불려줍니다.


 


11. 물에 설탕을 넣고 설탕이 녹아 투명해지면 생크림을 넣고 섞어줍니다. 


 


12. 코코아가루를 넣고 섞어주세요.


 


13. 젤라틴 불린것을 넣고 섞어주세요.




14. 24°로 식혀줍니다. 


  


15. 테린느가 잘 떨어지도록 따듯한 물에 틀을 잠시 담근 후 유산지를 떼어줍니다.




16. 테린느 위에 글레이징 재료를 고르게 부어주세요.


 


17. 스패튤러를 이용하여 밑면을 정리해주세요.


  


18. 견과류를 이용하여 장식해줍니다.


 


19. 차가운곳에서 글레이징을 굳혀주세요.




  [English Recipe]




 Valentine's Day is coming soon, and today we're making the chocolate terrine, a chocolate-filled dish for Valentine's Day. There's another mouse cake garnish that's good for chocolate glazing, so it'll help.


 Ingredient



200g of coverture Chocolate, 55g of Gourmet Butter, 80g of Cookie Spread, 200g of Whipping Cream, 35g of Sugar, 2 egg yolks



for Glaze: 4Ts of water, 6g of 

gelatin, 20g of cocoa powder, 145g of sugar, 85g of whipping cream, 80g of water





  Recipe



1. Add sugar to egg yolks and mix until sugar is dissolved.



2. Please melt chocolate heat in boiling water.



3. Add whipped cream and mix.



4. Add cookie spreader and gomever, then remove from heat.



5. Beat in egg yolks little by little.



6. Sieve it and pour it into the molds.



7. Pour hot water into the pan, raise the mold, and bake in a preheated 160° oven for 30 minutes.



8. Cool in oven for 40 minutes.



9. Cool it down in the refrigerator.



10. Add gelatin to 4Ts of water and beat for 5 minutes.



11. Add sugar to water and mix with whipped cream when sugar is dissolved and becomes transparent.



12. Add cocoa powder and mix.



13. Add soaked gelatin mixture and mix.


 

14. Allow to cool to 24°.



15. Dip the mold in warm water for a while so that the terine shakes well and remove the parchment paper.


 

16. Pour glaze over top of the terrine.


 

17. Use a spatula to clear the bottom.


 

18. Garnish with nuts.


 

19. Firmen glazing in a cool place.

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