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돼지바설기 만들기 [Pig Icecream bar steamed white rice cake]



딸기와 초콜렛의 환상적인 궁합과 백설기를 합하면? 돼지바 설기가 완성이 됩니다. 집에서도 만들 수 있는 돼지바 설기에 한번 도전해보세요.




 



멥쌀가루 6컵,  초코렛 350g, 백앙금 250g, 우유 9Ts, 설탕 1 1/2Ts, 딸기파우더 2Ts, 딸기쨈,  크런치





만들기 


  


1. 멥쌀을 5시간동안 불려 방앗간에서 빻아옵니다.


 


2. 멥쌀가루에 우유를 조금씩 넣어가며 고루 비벼줍니다.


 


3. 우유의 양은 반죽의 상태에 따라 달라질 수 있습니다


 


4. 체에 내려주세요.

 



5. 설탕을 넣고 고루 섞어줍니다. 


 


6. 찜기에 젖은 면보를 깔고 멥쌀가루를 얹어주세요.


 


7. 김이 오르기 시작하면 찜기를 올리고 면보로 감싼 뚜껑을 덮어줍니다.


 


8. 쎈불에서 20분간 익혀줍니다.


 


9. 불을 끄고 5분간 뜸을 들여주세요.


 


10. 백앙금에 딸기파우더를 넣고 고루 섞어줍니다.


 


11. 한김 나간 설기를 적당한 크기로 잘라 반으로 갈라주세요.


 


12. 설기 한면에 앙금을 바르고 딸기 쨈을 얹어줍니다.


 


13. 남은 한면을 덮어주세요.


 


14. 초코렛을 중탕하여 녹여줍니다.


 


15. 설기를 초코렛으로 코팅한 후 크런치를 묻혀줍니다. 





  [English Recipe]



What about the fantastic combination of strawberries and chocolate and the BaekSeolgi? This is the pig bar Seolgi. Try to make Korean Dessert Pig bar seolgi at home.



 Ingredient



6 Cup of nonglutinous rice powder, 350g of chocolate, 250g of white bean paste, 9Ts of Milk, 1 1/2Ts of Sugar, 2Ts of Strawberry powder, Strawberry Jam, Crunch Cookie for decoration




  Recipe



6 Cup of nonglutinous rice powder, 350g of chocolate, 250g of white bean paste, 9Ts of Milk, 1 1/2Ts of Sugar, 2Ts of Strawberry powder, Strawberry Jam, Crunch Cookie for decoration


 



1. Soak rice for 5 hours and grind it at the mill.


 


2. Rub the milk into the rice powder a little by little.




3. The amount of milk may vary depending on the state of the dough.


 


4. Drop it on a sieve.




5. Add sugar and mix well.


 


6. Place wet cotton cloth on steamer and add rice powder.




7. When the steam starts to rise, raise the steamer and cover it with a cotton cloth.


 


8. Cook over high heat for 20 minutes.


 


9. Turn the heat off and let it simmer for 5 minutes.


 


10 .Add strawberry powder to white bean paste and mix well.


 


11. Cut the Sul-gi rice cake into appropriate sizes and cut it in half.


 


12. Spread White Bean paste on one side and place strawberry jam on top.


 


13. Cover with the other side.


 


14. Melt the chocolate.


 


15. Coat the Sul-gi with chocolate and coat them with crunch.



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